مراسم بزرگداشت 20 سال فعالیت یونسکو در حوزه اخلاق زیستی، صبح امروز با حضور مسئولان کمیسیون ملی یونسکو و جمعی از اساتید و کارشناسان این حوزه در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. پایگاه اطلاع رسانی خط امام به نقل از ایسنا، دکتر حسین مهرپور، رییس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی طی سخنانی در این […]
مراسم بزرگداشت 20 سال فعالیت یونسکو در حوزه اخلاق زیستی، صبح امروز با حضور مسئولان کمیسیون ملی یونسکو و جمعی از اساتید و کارشناسان این حوزه در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
پایگاه اطلاع رسانی خط امام به نقل از ایسنا، دکتر حسین مهرپور، رییس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی طی سخنانی در این مراسم با اشاره به موضوع باروری مصنوعی تصریح کرد: هنوز نتوانستهایم در این زمینه از لحاظ فقهی گرهها را رد کنیم و در این خصوص آثار حقوقی از لحاظ نسب، محرمیت و غیره باید مشخص شود.
وی ضمن گرامیداشت بیستمین سال فعالیت یونسکو در حوزه اخلاق زیستی تصریح کرد سه جلسه در یونسکو در کمیتهای با عنوان معاهدات و توصیهها حضور یافتم و با فعالیتهای یونسکو تا حدودی آشنایی دارم.
مهرپور با بیان این که خداوند در قران کریم بارها فرموده که آسمان و زمین و همه چیز را در تسخیر انسان قرار داده است، گفت: انسان میتواند از این موضوع استفادههای مختلف ببرد. به نحوی که مشاهده میشود بسیاری از اموری که در یک برهه زمان ناممکن به نظر میرسید امروز با دست و فکر بشر در حال انجام است.
وی با تاکید بر این که تمام پیشرفتها و استعدادهای بشر، طبیعتا باید با رعایت اخلاق باشد، گفت: همواره انسان این نیاز را دارد که به او در امور مختلف حتی در حوزه اخلاق تذکر داده شود.
به گفته مهرپور در صورتی که اخلاق به صورت یک علم خشک درآید خود اخلاق و رعایت موازین مربوط به هم ممکن است کنار گذاشته شود.
همچنین دکتر مصطفی محققداماد، مدیر گروه حقوق اسلامی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی نیز طی سخنانی در این مراسم با بیان این که گزارههای شرعی، حقوقی و قانونی بر اساس گذر و شرایط زمان تغییر میکند، تاکید کرد: گزارههای اخلاقی هرگز تغییر پذیر نیستند.
وی افزود: محال است تغییر زمان بر گزارههای اخلاقی اثر گذارد در واقع اگر ظلم بد است همیشه بد است و اگر موضوعی خوب است همیشه خوب است و قواعد اخلاقی استثناء پذیرنیستند.
محقق داماد با اشاره به پیشرفت تکنولوژی و شتاب آن با طرح سوالی مبنی بر این که آیا با وجود این پیشرفت میتوان گفت که اخلاق هم تغییر کرده است، تصریح کرد: هر چه شاهد پیشرفت تکنولوژی باشیم اما اصول و قواعد انسانی و اخلاقی را نمیتوان دستکاری کرد.
وی متذکر شد: خوبی و بدی در دل مینشیند و دل بشر میتواند، بگوید که چه چیز بد است و چه چیز خوب است