خط امام : روزنامه «شرق» روز سه شنبه گفت و گویی را از « حسین راغفر» اقتصاددان و استاد دانشگاه در قالب یک گزارش مفصل پیرامون هدفمندی رایانه ها منتشر کرده که در آن زاغفر با اجرای فاز دوم هدفمندی مخالفت کرده است. در این مطلب آمده است : با اشاره به پیشنهاد درآمد سالانه […]
خط امام : روزنامه «شرق» روز سه شنبه گفت و گویی را از « حسین راغفر» اقتصاددان و استاد دانشگاه در قالب یک گزارش مفصل پیرامون هدفمندی رایانه ها منتشر کرده که در آن زاغفر با اجرای فاز دوم هدفمندی مخالفت کرده است.
در این مطلب آمده است : با اشاره به پیشنهاد درآمد سالانه 12 میلیون برای هر خانوار و خارج کردن درآمدهای بالاتر از دریافت یارانه، آن را همچون بسیاری از مصوبات مجلس غیرکارشناسی و عجولانه دانست و خاطرنشان کرد در شهر تهران تقریبا هیچ خانواری وجود ندارد که با درآمد ماهانه یک میلیون تومان بتواند از یک زندگی حداقلی برخوردار شود و از دریافت یارانه بی نیاز باشد.
وی قانون هدفمندی یارانه را از ابتدا با اهداف سیاسی دانست و اظهار کرد: هیچ ارزیابی روشنی از مرحله اول هدفمندی یارانه ها و پرداخت نقدی یارانه ها وجود ندارد و متاسفانه این امر عامدانه صورت می گیرد.
راغفر با اشاره به گزارش هایی که در مورد کاهش ضریب جینی و نابرابری منتشر می شود، اکثرا آنها را مخدوش و غیرعلمی دانست و بیان کرد واقعیت حاکی از افزایش نابرابری ناشی از اجرای این قانون است.
این اقتصاددان گفت دولت مدعی است 76 میلیون نفر در کشور یارانه نقدی دریافت می کنند در صورتی که 35 تا 40 درصد اصلا برای دریافت یارانه نقدی ثبت نام نکرده اند و اگرچه دولت با کسری بودجه روبه رو است اما برای جبران آن بدترین راه را انتخاب کرده است.
وی با اشاره به تخصیص سبد کالایی توسط دولت، این برنامه را نوعی توجیه دولت برای آثار منفی اجرای فاز دوم هدفمندی دانست و با بیان خبری مبنی بر فروش 170 میلیون دلار نفت توسط یک دستگاه و عدم پاسخگویی آن دستگاه به دولت در مورد آن، خاطرنشان کرد متاسفانه حساسیتی نسبت به سوءاستفاده از بیت المال و فسادهای صورت گرفته وجود ندارد.
راغفر گفت این فسادها و مبالغ هنگفتی که جابه جا می شود از جمله عوامل کسری بودجه دولت است که به طور صحیح رسیدگی نمی شوند و در عوض برای جبران کسری بودجه، با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها هزینه زندگی را برای مردم زیاد می کنند که این امر نه تنها رفاه اجتماعی را کاهش می دهد بلکه لطمات زیست محیطی زیادی را داشته است که کمتر به آنها پرداخته شده است.