
خط امام ؛ ˈ آنگلا مرکل ˈ در نخستین ماه های سومین دوره از صدارت خود بر آلمان درحالی روز دوشنبه به منظور انجام یک سفر دو روزه و درچارچوب تشکیل جلسات دو دولت راهی سرزمین های اشغالی می شود که سنگینی سردی بی سابقه روابط برلین – تل آویو بر این سفر سایه انداخته […]
خط امام ؛ ˈ آنگلا مرکل ˈ در نخستین ماه های سومین دوره از صدارت خود بر آلمان درحالی روز دوشنبه به منظور انجام یک سفر دو روزه و درچارچوب تشکیل جلسات دو دولت راهی سرزمین های اشغالی می شود که سنگینی سردی بی سابقه روابط برلین – تل آویو بر این سفر سایه انداخته است.
به گزارش ایرنا ، در آستانه این سفر و به اذعان سیاستمداران و رسانه های آلمانی ، روابط آلمان و رژیم صهیونیستی در بدترین شرایط از 10 سال گذشته تاکنون و از زمان روی کار آمدن مرکل به عنوان صدر اعظم قرار دارد و حتی برخی کارشناسان معتقدند که وضعیت فعلی حاکم بر روابط دو جانبه را می توان یکی از بدترین شرایط در 50 سال اخیر و از زمان برقراری روابط دیپلماتیک آلمان و رژیم صهیونیستی دانست.
در همین رابطه هفته نامه اشپیگل در مقاله ای به بهانه سفر مرکل به سرزمین های اشغالی ، روابط آلمان و رژیم اسرائیل را در پایین ترین حد خود ارزیابی کرده و نوشت : این سفر درحالی انجام می شود که اختلافات جدی دو طرف درمورد ادامه سیاست شهرک سازی ها از سوی نتانیاهو همچنان ادامه دارد و از این ملاقات نمی توان جز انعقاد قراردادهایی درمورد مسائل کوچک، انتظار دیگری داشت.
این نشریه آلمانی در تشریح تنش روابط بین برلین – تل آویو می نویسد:مرکل و نتانیاهو در چندین مورد تماس تلفنی در گذشته به هنگام بحث درمورد سیاست های اسرائیل در قبال فلسطینیان حتی بر سر یکدیگر فریاد زده اند و می توان گفت درطول سه دوره صدارت مرکل روابط بین دو طرف هرگز به اندازه امروز تیره و تار نبوده است.
این مطلب می افزاید:براساس دیدگاه برلین هنگامی که فرآیند صلح با فلسطینی ها پیش می آید دولت نتانیاهو درمورد اجرای آن هم ناتوان و هم بی علاقه است و از سوی دیگر اسرائیل نیز احساس می کند توسط آلمانی ها رها شده و دیگر به صورت جدی حمایت نمی شود و این مناقشه و درگیری به اندازه ای وخیم شده که بعضی ها به وجود وضعیت ادعایی ˈروابط ویژهˈ دو طرف، تردید دارند.
صاحبنظران سیاسی در آلمان براین باورند هرچندکه مرکل تمایل زیادی برای کاهش تنش ها با رژیم صهیونیستی دارد و به همین خاطر در اقدامی بی سابقه از تمام وزیران دولت خود برای سفر هفته آینده به تل آویو دعوت کرده اما صدراعظم هیچ گونه تمایلی برای انعطاف دربرابر آنچه که بزرگترین مانع اصلی- یعنی سیاست شهرک سازی اسرائیل- محسوب می شود که موضع واحد اتحادیه اروپایی است،از خود نشان نداده است.
به نوشته رسانه های این کشور ، مرکل و فرانک والتر اشتاین مایر،وزیر خارجه دولتش از حزب ائتلافی سوسیال دموکرات ها ، هر دو براین باورند که سیاست شهرک سازی اسرائیل مانعی تعیین کننده بر سر راه فرآیند صلح است و این چیزی است که برغم خشم مقام های رژیم صهیونیستی،آنها از گفتن آن در ملاء عام ابایی ندارند.
هرچند اشتفن زایبرت سخنگوی دولت آلمان روزجمعه از روابط برلین – تل آویو با عناوینی همچون ویژه، دوستانه و تنگاتنگ یادکرد اما هیچ تردیدی وجودندارد که این رابطه این روزها تحت الشعاع ادامه سیاست شهرک سازی در مناطق اشغالی از سوی مقام های صهیونیست به عنوان مانع جدی در راه تحقق صلح خاورمیانه قرار دارد که همزمان با انتقادات جدی از سوی اتحادیه اروپایی روبروست.
کارشناسان سیاسی،اصرار مقام های صهیونیستی بر ادامه روند شهرک سازی ها برغم انتقادات تند جامعه بین المللی بویژه اروپایی ها را عامل مهمی در بی ثباتی منطقه و به نتیجه نرسیدن مذاکرات صلح خاورمیانه می دانند و خواستار تجدید نظر سریع در این سیاست از سوی دولت نتانیاهو هستند.
برغم اینکه آنگلا مرکل همیشه به عنوان صدراعظمی در آلمان شناخته می شود که همیشه بدون چون و چرا از سیاست های رژیم صهیونیستی حمایت کرده اما طی این سالها،سیاستمداران و دیگر مقام های آلمانی به این نتیجه رسیده اند که نتانیاهو با ادامه سیاست های غلط خود ازجمله اصرار بر ادامه شهرک سازی ها در مناطق اشغالی برغم مخالفت های جامعه بین المللی به مانعی جدی در راه سوق دادن اسرائیل به سمت صلح با فلسطینی ها تبدیل شده و دلیلی برای حمایت از خود باقی نگذاشته است.
افزون براین درتشریح عوامل تیرگی پنهان روابط برلین – تل آویو باید به فشار افکار عمومی در آلمان و همچنین دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپایی اشاره کرد که بعداز جنگ های 2006 لبنان و همچنین جنگ غزه در سال 2008 تشدید شده و براساس آن رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگترین تهدید برای صلح جهانی شناخته می شود که عامل مهمی در تعمیق تنش ها بین برلین و رژیم تل آویو شناخته می شود.
دراین راستا انتقادات تند و صریح برنده آلمانی نوبل ادبیات،گونتر گراس نقش بسیار مهمی در افزایش انزجار عمومی از سیاست های رژیم صهیونیستی دراین کشور ایفا کرده است به طوری که با معرفی شدن رژیم صهیونیستی به عنوان ˈتهدید جدی صلح جهانیˈازسوی این نویسنده و شاعر شهیر آلمانی که از محبوبیت خاصی بین مردم برخوردار است و به استناد نظرسنجی های معتبر، 60 درصد از مردم آلمان با این سخنان و عقیده وی همراه شدند.
این درحالی است که طی ماه ها و سال های گذشته باشدت گرفتن صادرات تسلیحاتی آلمان به رژیم صهیونیستی به طور مداوم شاهد مخالفت های افکار عمومی و رسانه ای با این موضوع با برگزاری تجمعات اعتراضی بوده ایم به طوری که فروش تسلیحات نظامی آلمان به رژیم صهیونیستی از جمله زیر دریایی های پیشرفته این کشور که قابلیت حمل کلاهک های اتمی را دارند همواره با مخالفت های جدی از سوی افکار عمومی مواجه بوده است.
ازنظر آلمانها این اقدام دولت مرکل نقض مقررات قانونی کشور مبنی بر ممنوعیت صادرات تسلیحاتی به مناطق بحرانی بوده ضمن اینکه این اقدام با تقویت نظامی اسرائیل موجب به مخاطره افتادن صلح و ثبات خاورمیانه به صورت جدی شده است.
انعکاس گسترده موارد نقض حقوق بشر در سرزمین های اشغالی از سوی صهیونیست ها،از جمله شکنجه و رفتارهای غیرانسانی با زندانیان،زنان و کودکان، دستگیری های فله ای فلسطینیان بدون احکام قضایی و زندان های طولانی مدت شهروندان فلسطینی و همچنین حملات نظامی پی درپی به مناطق مسکونی نیز از جمله مواردی است که خشم و نارضایتی افکار عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی را در بین مردم و سیاستمداران آلمانی افزایش داده است.
دراین رابطه شاهد بوده ایم که حدود دوسال قبل ˈ زیگمار گابریلˈ به عنوان رییس حزب سوسیال دموکرات ها و رهبرحزب مخالف دولت وقت در سفر به سرزمین های اشغالی در سخنان خود رژیم صهیونیستی را به صراحت به عنوان ˈ رژیم آپارتایدˈ خواند و نسبت به اقدامات غیر انسانی سران صهیونیست انتقاداتی را مطرح کرد.
این درحالی است که زیگمار گابریل درحال حاضر به عنوان رییس حزب ائتلافی دولت در پست قائم مقام صدراعظم و وزیر اقتصاد و انرژی با دولت مرکل همکاری دارد و باید به عنوان عضو کابینه صدراعظم را در سفر به تل آویو همراهی کند و باید دید برخورد مقام های رژیم صهیونیستی با این عضو کابینه مرکل چگونه خواهد بود.
در نمونه دیگری از انتقادات مطرح شده از سوی سیاستمداران آلمانی به عملکرد سران صهیونیست می توان به اظهارات مارتین شولتز رییس آلمانی پارلمان اروپا در سفر اخیرش به سرزمین های اشغالی و درجمع نمایندگان کنست اشاره کرد که وی در حضور مقام های صهیونیست سیاست های این رژیم در قبال فلسطینی ها را ناعادلانه خوانده و مورد انتقاد قرار داد.
این اظهارات شولتز با واکنش عصبی نمایندگان کنست و همچنین مقام های دولتی رژیم صهیونیستی مواجه شد و با انواع فشارهای سیاسی خواستار عقب نشینی وی از مواضعش شدند اما شولتز درپاسخ به این اعتراضات و فشارها یک روز بعد در گفت وگویی با روزنامه دی ولت،با قاطعیت تاکیدکرد به هیچ عنوان عذرخواهی نخواهد کرد و به حرف هایی که زده باور دارد.
نکته مهم درمورد اهمیت آلمان برای رژیم صهیونیستی در اتحادیه اروپا و سازمان مل متحد همیشه این بوده که سران این رژیم همواره انتظار داشته اند برلین هیچ گاه اقدامی علیه این رژیم انجام ندهد اما این انتظار نیز دسامبر سال 2012 با رای ممتنع آلمان در مجمع عمومی سازمان ملل به طرح ارتقای جایگاه دیپلماتیک تشکیلات خودگردان فلسطین در عرصه بین المللی و به رسمیت شناخته شدن آن به عنوان دولت ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل رنگ باخت و ضربه بزرگی به روابط سیاسی برلین – تل آویو وارد کرد.
ضربه سیاسی ناشی از این رای ممتنع به اندازه ای برای سران صهیونیست دور از انتظار بود که آویگدور لیبرمن، وزیرخارجه رژیم صهیونیستی اخیرا در دیدار با همتای آلمانی خود از فرانک والتر اشتاین مایر خواسته است تضمین دهد که برلین در آینده در هیچ رای گیری دیگری در مجامع بین المللی درمورد تشکیلات خودگردان فلسطینی نظری جز مخالفت نداشته باشد.
تیرگی روابط به اندازه ای بر سفر آتی مرکل به تل آویو سایه انداخته که حتی درمورد موضوعات کوچک و سطحی مانند همکاری های فنی و تحقیقاتی آلمان و رژیم صهیونیستی نیز نمی توان انتظار انعقاد قرار دادی داشت.
اشپیگل بااشاره به اینکه با توجه به عدم وجود اعتماد،اختلافات کوچک درحال تبدیل شدن به اختلافاتی بزرگتر هستند،می نویسد:براساس توافقنامه افق 2020 ، کمک های مالی اروپا برای یارانه تحقیقاتی نمی تواند به سرزمین های اشغالی راه یابد و این همان چیزی است که دولت آلمان می خواهد در سفرمرکل به عنوان بندی در تفاهمنامه همکاری ها با اسرائیل گنجانده شود که البته تل آویو بشدت با آن مخالف است.
صاحبنظران سیاسی در آلمان معتقدند درصورت با شکست مواجه شدن تلاش های جان کری وزیر امورخارجه آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه که با توجه به اصرار صهیونیست ها به ادامه شهرک سازی در اراضی اشغالی دور از انتظار نخواهد بود، این وضعیت می تواند در بحرانی تر شدن روابط اتحادیه اروپا و بویژه آلمان با رژیم صهیونیستی تاثیر فراوانی داشته باشد.
به عقیده کارشناسان،با اینکه تا امروز دولت آلمان سرسختانه با اعمال تحریم های اروپایی علیه اسرائیل درصورت تن ندادن به قرارداد صلح مقاومت کرده است،انتظار می رود در نهایت برلین نیز چاره ای جز موافقت با افزایش فشار اتحادیه اروپا به رژیم صهیونیستی نداشته باشد و این وضعیت رابطه آنها را از این که هست نیز وخیم تر خواهدکرد.
اختلاف نظر آلمان و برلین درمورد سیاست های سران صهیونیست در یکی از سفر های نتانیاهو به برلین کاملا مشهود بود به طوری که براساس اخبار رسانه ها،کمی قبل از دیدار مرکل و نتانیاهو، ˈعوزی آرادˈ، مشاور امنیتی نتانیاهو در گفتگوی تلفنی با کریستوف هویزگن،مشاور سیاسی مرکل ضمن گستاخی و اظهارات وقیحانه با لحنی تند و بلند از هویزگن انتقاد کرده است.
براساس این گزارش ها آراد که به آلمانی تسلط کامل دارد از هویزگن درخواست کرده بود در دیدار مرکل و نتانیاهو هیچ صحبتی از توقف شهرک سازی ها به میان نیاید و برلین هیچ موضع گیری عمومی و رسمی در موضوع شهرک سازی ها اتخاذ نکند.
این درحالی است که هویزگن با وجود لحن تند و درخواست مکرر آراد پیشنهاد او را نپذیرفته و تاکید کرده است که مخالفت با مساله شهرک سازی اسرائیل در مناطق اشغالی یکی از سنگ بناهای سیاست آلمان بوده و برلین نیز به تبع سیاست آمریکا بر توقف شهرک سازی اسرائیل استوار شده است.
آندریاس پشکه،سخنگوی سابق وزارت خارجه آلمان پیشتر در اظهارات خود بارها به صراحت تاکید کرده بود که مساله شهرک سازی یکی از بزرگترین موانع بر سر راه تشکیل دو کشور مستقل است و آلمان نیز همچون آمریکا خواهان توقف کامل شهرک سازی های اسرائیل است.
در دیدار مذکور نارضایتی از روند مذاکرات را نیز به خوبی می شد در چهره مرکل و نتانیاهو در نشست خبری مشترک پس از دیدار در برلین مشاهده کرد به طوری که مرکل همچون گذشته در سخنان خود ضمن اعلام حمایت از اسرائیل تصریح کرد خواستار توقف روند شهر ک سازی است.
پافشاری نتانیاهو بر ادامه شهرک سازی با بی توجهی به خواست کشورهای عضو اتحادیه اروپایی از جمله آلمان و تلاش برای امتیازگیری در برابر توقف آن اما موجبات نارضایتی آلمان ها و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی را فراهم آورده به طوری که این کشورها رژیم صهیونیستی را تلویحا به تلاش برای باج گیری از اروپا متهم کرده اند.
بخشنامه اتحادیه اروپایی مبنی بر مستثنی شدن سرزمین های اشغال شده از سوی رژیم صهیونیستی بعد از سال 1967 ( کرانه باختری،شرق بیت المقدس، نوار عزه و جولان ) از مفاد توافقنامه های همکاری اتحادیه اروپا – اسرائیل که از ابتدای سال 2014 اجرایی شده است نیز از جمله مواردی است که خشم سران صهیونیست را برانگیخته و می تواند یکی از موضوعات اختلافی قابل طرح در سفر مرکل به تل آویو و جلسه مشترک دو دولت باشد.
این بخشنامه اتحادیه اروپا به اندازه ای برای سران صهیونیست گران تمام شد که وزارت خارجه این رژیم تیرماه امسال بعد از انتشار علنی بخشنامه در روزنامه رسمی اتحادیه اروپایی،سفرای فرانسه،انگلیس و آلمان را برای بررسی دستور العمل اروپایی برای مستنثی کردن سرزمین های اشغالی از همکاری اتحادیه اروپا با تل آویو احضار کرد.
مقام های وزارت خارجه رژیم صهیونیستی بعد از احضار سفیران اروپایی و ملاقات با آنها در اظهاراتی که خشم و نگرانی مفرط این رژیم را نشان می داد، مدعی شدند که در این ملاقات از سفرای اروپایی خواسته شده به کشورهای خود اعلام کنند که دولت اسرائیل شرایط ذکر شده را نخواهد پذیرفت و این تصمیم می تواند بحران جدی را در روابط اتحادیه اروپایی با تل آویو به وجود آورد.
کریستوف بیگو،سفیر فرانسه در سرزمین های اشغالی نیز درمورد این ملاقات به خبرگزاری فرانسه گفته بود:ˈ من به مدت یک ساعت با رافی باراک مدیرکل وزارت خارجه اسرائیل درباره مفاد دستور العمل اتحادیه اروپا گفتگو کردم. این دستور العمل نگرانی های متعددی را در بین اسرائیلی ها سبب شده است .ˈ
هموطن
تاریخ : 23 - فوریه - 2014
60 درصد، خوب فشار بیارن تا دولتی بر سر کار بیاورند که این اندازه، تابع سیاست اسرائیل نباشد.
دادیار
تاریخ : 23 - فوریه - 2014
دولت آلمان، چرا ارسال سلاح های مخرب به اسرائیل را متوقف نمی کند؟
چرا چرا چرا چرا…………………………………..
حیدری
تاریخ : 24 - فوریه - 2014
اگر گزارش راست باشد، دیپلماسی عاقلانه ایران می تواند جدایی دو کشور آلمان و اسرائیل را عمیق تر کند و اسرائیل را در برابر اتحادیه اروپا قرار دهد.
zarab
تاریخ : 24 - فوریه - 2014
یک دولت قانونی تو دنیای امروز، به قدر یک دهم رژیم اسرائیل، جنایت و شکنجه و تجاوز در پرونده اعمال خود داشت، حتما تاکنون سقوط کرده بود تا چه رسد به دولتی مثل اسرائیل که از اول هم نامشروع و غیر قانونی بود.