چرا برخی آرزوی شکست دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی را دارند؟
چرا برخی آرزوی شکست دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی را دارند؟

آقای احمدی نژاد در سال 89 مقابل دوربین تلویزیون قرار گرفت و با خنده گفت که این پول مال مردم است و ما نوکر مردم ما چه کاره ایم که در نحوه خرج کرد حق مردم دخالت کنیم که این عین فرار از زیر بار مسوولیت بود و نتیجه اش شد همین وضعی که اکنون […]

آقای احمدی نژاد در سال 89 مقابل دوربین تلویزیون قرار گرفت و با خنده گفت که این پول مال مردم است و ما نوکر مردم ما چه کاره ایم که در نحوه خرج کرد حق مردم دخالت کنیم که این عین فرار از زیر بار مسوولیت بود و نتیجه اش شد همین وضعی که اکنون می بینیم، یعنی توقف تولید، افزایش نقدینگی، کند شدن چرخ اقتصاد و کشاندن کشور به بن بستی که خارج شدن از آن برای دولت روحانی بسیار سخت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام صادق زیباکلام در گفتگو با فرارو تحلیل کرد چرا برخی آرزوی شکست دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی را دارند؟ فرارو- یک استاد دانشگاه دلیل آرزوی شکست دولت روحانی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از سوی گروه های سیاسی تندرو و طرح بازگشت احتمالی احمدی نژاد به قدرت، همزمان با اجرای این فاز را پاک کردن لکه ننگ ناتوانی در اداره امور کشور از دامان خود می داند تا به واسطه آن این ادعا را مطرح کنند که اصلاح طلبان و اعتدالیون هم از آنها در اداره کشور توانمندتر نیستند.

درباره آرزوی شکست دولت روحانی توسط برخی جریانات سیاسی و خشنودی آنها از عدم پاسخگویی مردم به دعوت از انصراف از یارانه ها گفت: خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج، واقع مطلب این است که خشت اولی که در رابطه با اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه ها در سال 89 در دولت احمدی نژاد کج گذاشته شد این در حالی است که آن روزی که دولت دهم تصمیم به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گرفت همه پر از مدح و ستایش بودند و از دولت برای اجرای این قانون حمایت می کردند.

وی افزود: مجلس هشتم، رادیو و تلویزیون، ائمه جمعه و بسیاری از مقامات و مسوولان از اجرای این قانون حمایت کردند و اگر به سال 89 برگردید افراد انگشت شماری بودند که از پرداخت یارانه فله ای به همه 75 میلیون نفر جمعیت ایران انتقاد کردند و آن را به صلاح ندانستند. زیباکلام ادامه داد: با این حال صدای آنها در به به و چه چه های آن زمان شنیده نشد، دوره ای که ماه عسل احمدی نژاد هم بود. بنابراین هیچ کس حاضر نشد به این مخالفت ها توجهی کند.

این در حالی است که از نظر اقتصادی و مدیریتی و مملکت داری پرداخت یارنه فله ای به 75 میلیون جمعیت یعنی خودکشی اقتصادی. وی تاکید کرد: هیچ کشوری وجود ندارد که در مقطعی از تاریخ به جمعیت 75 میلیون نفری اش به طور یکسان ماهی 45 هزار و500 تومان یارانه پرداخت کرده باشد. تنها دلیلی که دولتی چنین کاری را می کند فقط پوپولیست و تبلیغات است. این کارشناس مسائل سیاسی گفت: در حال حاضر دولت در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به همه اقشار مردم ایران هر ماه چیزی حدود 4 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می کند.

این مبلغ سالانه 50 هزار میلیارد تومان می شود. وی افزود: برای اینکه اهمیت بودجه اختصاص یافته برای پرداخت یارانه ها را درک کنیم بهتر است ارقام بودجه عمرانی کشور، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان را مورد توجه قرار دهیم. کل رقم بودجه عمرانی کشور در سال نود ودو، 47 هزار میلیارد بوده است.

کل بودجه آموزش و پروش 13 هزار میلیارد و کل بودجه بهداشت و درمان 17 هزار میلیارد تومان بوده است. زیبا کلام ادامه داد: کاری که کشورهای دیگری برای پرداخت عادلانه یارانه ها می کنند این است که بخشی از این بودجه مثلا50 هزار میلیارد تومان را به اقشار کم در آمد اختصاص می دهند و بخش دیگر را صرف آموزش و پرورش، توسعه خدمات بهداشت و در آمد، حفظ محیط زیست، توسعه حمل و نقل عمومی و راه آهن و… می کنند.

وی تصریح کرد: ولی آقای احمدی نژاد در سال 89 مقابل دوربین تلویزیون قرار گرفت و با خنده گفت که این پول مال مردم است و ما نوکر مردم ما چه کاره ایم که در نحوه خرج کرد حق مردم دخالت کنیم که این عین فرار از زیر بار مسوولیت بود و نتیجه اش شد همین وضعی که اکنون می بینیم، یعنی توقف تولید، افزایش نقدینگی، کند شدن چرخ اقتصاد و کشاندن کشور به بن بستی که خارج شدن از آن برای دولت روحانی بسیار سخت است.

این استاد دانشگاه گفت: با این حال به جای آنکه تندروها که خودشان با حمایت و همراهی دولت مسبب اصلی بروز چنین شرایطی بودند وارد گود شوند و برای برون رفت از وضعیت کنونی راه حلی ارایه دهند و یا دولت روحانی در این باره را کمک کنند در گوشه ای نشسته اند و آرزوی شکست دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را دارند و وی دلیل رسیدن به آرزوی شکست دولت روحانی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها و ابراز خشنودی از عدم انصراف مردم از دریافت یارانه ها از سوی برخی جریانات سیاسی گفت: دلیلش این است که تندروها بیش از آنکه به فکر منافع ملی باشند به فکر رسیدن به قدرت و حفظ موقعیت اقتصادی شان هستند. زیباکلام افزود: تندروها به جای آنکه به فکر این باشند که 50 هزار میلیارد تومان پرداختی یارانه به مردم را چگونه می شود صرف امور زیربنایی کشور کنند به فکر احیای آبروی از دست رفته شان و بازگشت به قدرت به واسطه زمین گیر شدن روحانی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه هستند و عدم پاسخگویی مردم به دعوت از انصراف از یارانه ها را هم پای ریزش پایگاه مردمی دولت می گذارند.

وی با بیان اینکه تندروها که در کمین نشسته اند تا در صورت شکست روحانی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه وارد معرکه سیاسی شوند منافع ملی برای آنها در درجه اهمیت دوم قرار دارد و برای آنان منافع شخصی در درجه اهمیت نخست است گفت: برای خیلی از آنها مهم نیست که 20 سال دیگر ایران چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد چرا که آنها تنها به فکر قدرت امروز خودشان هستند. این استاد دانشگاه افزود: مگر دولت تحت حمایت اینان که بنزین آلوده وارد ناوگان حمل و نقل کشور کرد به فکر جان مردم بود یا برایش مهم بود که با آلوده شدن هوا چه تعداد از مردم جان خود را از دست می دهند. برای آنها تنها این بود که تبلیغات و هیاهوی بسیار ادعا کنند که در تولید بنزین خودکفا شده اند.

وی با بیان اینکه مطرح شدن احتمال بازگشت احمدی نژاد به قدرت همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه تعمدی است گفت: تندروها به این دلیل به احتمال بازگشت احمدی نژاد به قدرت دامن می زنند که در صورت شکست دولت روحانی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها بتوانند از یک سو آرای طبقه ای که به احمدی نژاد نزدیک است را به سبد خود بریزند.

طبقه ای که هنوز از احمدی نژاد حمایت می کند را طبقه ای تشکیل می دهد که متوجه نمی شود که یارانه ها چه تیشه ای به ریشه اقتصاد کشور زد و با دو دو تا چهار متوجه نمی شود که با این یارانه ها چه اقداماتی را می توان برای پیشرفت در اقتصاد کرد. اما از همه مهمتر تندروها به این دلیل آرزوی شکست دولت روحانی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را دارند که در صورت شکست دولت می تواند لکه ننگ ناتوانی در اداره کشور را از دامان خود پاک کنند و این ادعا را مطرح کنند که اصلاح طلبان و اعتدالیون هم در اداره کشور از آنها توانمندتر نیستند.