حاشیه‌سازی علیه «دانش»
حاشیه‌سازی علیه «دانش»

شرق: همه‌چیز عجیب‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، پیش رفته؛ وزیر پیشنهادی علوم باب‌میل برخی نمایندگان مجلس نیست. برخی شایعه درست کرده‌اند که هیات‌رییسه در نامه به رییس‌جمهوری درخواست کرده تا دولت، وزیر دیگری به مجلس معرفی کند و در پس این خبر تکذیبیه‌ای منتشر می‌شود. عده‌ای بنا ندارند با رسیدن کرسی رضا فرجی‌دانا به فخرالدین […]

شرق: همه‌چیز عجیب‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، پیش رفته؛ وزیر پیشنهادی علوم باب‌میل برخی نمایندگان مجلس نیست. برخی شایعه درست کرده‌اند که هیات‌رییسه در نامه به رییس‌جمهوری درخواست کرده تا دولت، وزیر دیگری به مجلس معرفی کند و در پس این خبر تکذیبیه‌ای منتشر می‌شود. عده‌ای بنا ندارند با رسیدن کرسی رضا فرجی‌دانا به فخرالدین دانش‌آشتیانی موافقت کنند، همان‌هایی که پیامک‌های خاص را سازماندهی می‌کنند و همیشه ساز ناکوک می‌زنند.
خبرها یکی پس از دیگری روی خروجی خبرگزاری‌ها می‌رود و همه اینها نشان از اراده‌ای جدی برای مخالفت با چهارمین وزیر پیشنهادی دولت تدبیر و امید دارد؛ دولتی که تا به اینجای کار در مساله تعیین وزیر علوم به سمتی رفته که گویا چندان خوشایند بهارستانی‌ها نیست. اما با تمام حاشیه‌سازی‌های صورت گرفته، مجید انصاری، معاون پارلمانی رییس‌جمهوری می‌گوید: «آقای روحانی در انتخاب فخرالدین دانش‌آشتیانی از دستگاه‌های ذی‌ربط استعلام‌ کرده و این استعلام از وزارت اطلاعات هم اخذ شده است.» عبدالکریم حسین‌زاده- از نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی- به «شرق» می‌گوید: «حاشیه‌سازی‌ها درباره وزیر پیشنهادی مبتنی بر اطلاعاتی است که به صورت محرمانه در اختیار برخی نمایندگان مجلس قرار گرفته و متاسفانه ریشه مخالفت‌ها با تمام وزرای پیشنهادی و حتی استیضاح وزیر نیز در برخی هماهنگی‌ها و مسایلی است که بیرون از مجلس مدیریت می‌شود. به‌جای آنکه به کارنامه دکتر آشتیانی بنگریم، نمی‌توان صرفا مشغول حاشیه‌سازی‌ها شد.» البته واقعیت راهروهای «بهارستان»، چیز دیگری می‌گوید. تا به اینجای کار، زمزمه‌هایی از پخش یک فیلم مرتبط با حوادث پس از انتخابات 88 و فیلم دیگری مرتبط با مسایل «کوی» دانشگاه در سال 78 به گوش می‌رسد، فیلم‌هایی که گویا، در گوشی شخصی برخی نمایندگان مجلس، در حال اکران است. در همین حال، احمد توکلی نیز دست‌به‌قلم شده و خطاب به رییس‌جمهوری نوشته: «اگر انتخابتان در دایره اصلاح‌طلبان می‌گنجد، با توجه به اینکه در میان این طیف افراد بدون شبهه در حوادث تلخ وجود دارد، حل مشکل آسان است. اختلاف دولت و مجلس موجب می‌شود زمینه‌های تفاهم در مسایل اصلی سخت شود. این کشمکش نه به‌نفع دولت است و نه به‌نفع مجلس.» البته خبری که اغلب رسانه‌های اصولگرا روی آن تاکید کرده‌اند به‌سرعت از سوی عضو هیات‌رییسه مجلس تکذیب شده، اینکه هیات‌رییسه از روحانی تقاضای معرفی وزیر دیگری کرده باشد.
حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا، عضو هیات‌رییسه مجلس با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر تماس هیات‌رییسه مجلس با معاون اول رییس‌جمهوری برای عدم معرفی دانش‌آشتیانی به‌عنوان وزیر علوم به «ایسنا» گفته: «چنین تماسی از طرف هیات‌رییسه مجلس نبوده بلکه دو فراکسیون سیاسی مجلس این موضوع را به دولت منتقل کرده بودند.»
او می‌افزاید: «ماجرا از این قرار است که فراکسیون‌های اصولگرایان و رهروان ولایت یک‌روز پیش از معرفی آقای دانش‌آشتیانی به‌عنوان وزیر پیشنهادی علوم با توجه به اطلاعاتی که دریافت کرده بودند و می‌دانستند که دولت می‌خواهد آقای دانش‌آشتیانی را به‌عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کند در این‌باره جلسه داشتند و به دولت پیغام داده بودند که فضا برای معرفی ایشان مناسب نیست.» به گفته او، «اگر بنا بر رای‌آوردن آقای دانش‌آشتیانی باشد باید کار بیشتری انجام و اذهان مجلس نسبت به ابهامات پیش‌آمده روشن شود. در این راستا حضور وزیر پیشنهادی در مجلس و در جلسات فراکسیون‌های مختلف یک ضرورت خواهد بود.»
استعلام از وزارت اطلاعات درباره دانش‌آشتیانی
جالب اینکه او هرگونه سازماندهی‌بودن «دو دو»گویی‌های برخی نمایندگان ‌هنگام خوانده‌شدن نام فخرالدین آشتیانی را تکذیب کرده، نکته‌ای که درست در روز خوانده شدن نام وزیر پیشنهادی بارها بر زبان برخی نمایندگان مجلس جاری بود و خیلی‌ها به طور مشخص به جلسه‌های شب پیش از معرفی وزیر و برنامه هماهنگ‌شده از پیش برای مخالفت با وزیر تاکید داشتند.
سوای این خبرها، گویا دانش‌آشتیانی قرار است با فراکسیون رهروان و فرهنگیان مجلس نیز نشست‌هایی داشته باشد. اما این خبر هم هنوز نیامده در بخش‌هایی با تکذیب مواجه شده، چنانچه سیدحسین نقوی‌حسینی، رییس فراکسیون فرهنگیان به خانه ملت خبر داده که این فراکسیون هیچ نشستی با فخر‌الدین احمدی‌دانش‌آشتیانی برگزار نخواهد کرد. او به این ترتیب سخنان معاون نظارت و هماهنگی معاون پارلمانی رییس‌جمهوری درباره حضور وزیر پیشنهادی علوم را تکذیب کرده است.
با‌این‌وجود برخی از نمایندگان با وجود فضاسازی‌های صورت‌گرفته به دنبال دفاع از آشتیانی‌ هستند و از کارنامه کاری و علمی او دفاع می‌کنند. جلیل جعفری، نماینده مردم خلخال به جوسازی‌ها علیه وزیر پیشنهادی علوم توسط یک عده خاص اشاره دارد: «نمایندگان دغدغه کشور را دارند و تحت تاثیر جوسازی‌ها و پیامک‌ها علیه وزیر پیشنهادی علوم قرار نمی‌گیرند. آقای دانش‌آشتیانی توانایی و تجارب خوبی دارند و زهد و تقوای ایشان نیز مثال‌زدنی است. ضمن اینکه دوستان و نزدیکان ایشان حضور ایشان در وقایع سال 88 را به شدت تکذیب می‌کنند و می‌گویند آقای دانش‌آشتیانی از این مسایل به دور بوده است.»
نمی‌شود به همه انگ چسباند
به گفته او، وزیر پیشنهادی علوم چهره‌ای علمی و اجرایی است و نه سیاسی و جوسازی‌هایی که علیه وی صورت می‌گیرد دور از انصاف است؛ چرا که ایشان می‌توانند در این برهه در وزارت علوم مفید و کارساز باشند. نمی‌توان به هر کسی که معرفی می‌شود انگی چسباند و سعی کرد نمایندگان را تحت تاثیر القائات خاص قرار داد.
اما نکته هر چه باشد، چندان نمی‌توان به رای‌آوری وزیر پیشنهادی دولت در مجلس نهم دل‌خوش کرد. فراکسیون رهروان به رهبری علی لاریجانی حالا با فراکسیون اصولگرایان و جبهه پایداری هم‌مسیر است. نمایندگان عضو در این فراکسیون‌ها گاه و بیگاه به بیان مسایلی می‌پردازند که در ارتباط با برخی حاشیه‌ها مطرح می‌شود، حاشیه‌سازی‌هایی بدون ارایه سند. دست‌کم جبهه پایداری‌ها بیش از دیگران دریافته‌اند که به خوبی می‌توان با شایعه‌پراکنی و پیامک‌پراکنی در رای‌آوردن یک وزیر خدشه وارد کرد، آن هم وزیری که کارنامه علمی و پژوهشی مناسبی در چنته دارد و حالا تنها ایرادش خط و ربط و روابط نزدیکش با وزیر علوم دوره اصلاحات است. به هر شکل اگر آشتیانی هم از مجلس نهم رای نیاورد، احتمال حکم حکومتی در موضوع تعیین سرپرست بالا می‌گیرد. ضرغام صادقی، عضو هیات‌رییسه مجلس این نکته را مطرح کرده و از احتمال بروز این مساله خبر داده است. فخرالدین آشتیانی راه دشواری پیش‌رو دارد و شاید آن‌طور که الیاس نادران پیش‌بینی کرده آرای کمتری از نیلی‌احمد‌آبادی به دست آورد. اما نکته اینکه اطلاعات در پرده حالا در اختیار اقلیتی از نمایندگان است؛ همان اطلاعاتی که یکشنبه پیش از زبان محمدرضا تابش به صراحت مطرح شد، ستون پنجمی که برخی داده‌های محرمانه را در اختیار نمایندگان قرار داده‌اند، نمایندگانی که به شخصه دریافت برخی اخبار و اسناد را پذیرفته‌اند. اگر این بار هم وزیر پیشنهادی از مجلس رای نیاورد، احتمال حکم حکومتی مطرح است.
——————————————————————————————————–
داستان وزارت راه دولت احمدی‌نژاد
بهبهانی، وزیر راه دولت احمدی‌نژاد در تاریخ 12بهمن سال 89 در مجلس استیضاح و برکنار شد. احمدی‌نژاد سرپرستی این وزارتخانه را به وزیر مسکن و شهرسازی وقت یعنی علی نیکزاد سپرد. مهلت قانونی این سرپرستی در تاریخ 12اردیبهشت سال90 به پایان رسید و در این روز مصطفی کواکبیان در تذکری از غیرقانونی‌بودن ادامه سرپرستی نیکزاد در وزارت راه خبر داد. علی لاریجانی با وارددانستن این تذکر، گفت: «آقای باهنر، معاونت نظارت مجلس هم نامه​ای نوشته​اند که زمان سه‌ماهه حضور سرپرست و معرفی وزیر راه تمام شده است و باید وزیر معرفی شود.» اما احمدی‌نژاد به این نامه‌ها و تذکرات وقعی ننهاد. در نهایت در تاریخ پنجم‌تیرماه سال 90، یعنی نزدیک به دو‌ماه پس از آنکه مهلت قانونی سرپرستی نیکزاد در وزارت راه به پایان رسیده بود، در جلسه‌ای که هیچ‌کس به‌عنوان مخالف سخن نگفت و به‌جای احمدی‌نژاد هم، رحیمی حضور داشت، او توانست با 205رای موافق و 16رای مخالف به سمت وزیر راه‌و‌شهرسازی در این وزارتخانه تازه‌ادغام‌شده دست یابد.
——————————————————————————————————–
حکایت وزارت ورزش دولت احمدی‌نژاد
13 دی سال89، مجلس هشتم قانون تشکیل وزارت ورزش و جوانان را تصویب کرد و به دولت سه ماه فرصت داد تا با ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی، اولین وزیر ورزش تاریخ ایران را معرفی کند. 16فروردین سال90، خبر ارسال نامه علی لاریجانی به رییس دولت دهم مبنی بر معرفی هرچه‌سریع‌تر وزیر ورزش‌و‌جوانان منتشر شد. پیش از به‌پایان‌رسیدن این مهلت سه‌ماهه نیز محمدرضا باهنر، معاون نظارت مجلس نامه‌ای را در این خصوص به احمدی‌نژاد ارسال کرده بود. ۳۰فروردین نیز معاون اول رییس قوه‌قضاییه اعلام کرد که مجلس از رییس دولت به‌دلیل تشکیل‌نشدن وزارت ورزش‌و‌جوانان شکایت کرده است. ۲۴خرداد سال90، محمود احمدی‌نژاد، حمید سجادی را به‌عنوان وزیر ورزش‌وجوانان به مجلس معرفی کرد. اما سجادی نیز موفق به کسب رای‌اعتماد از مجلس نشد تا در نهایت وزیر پیشنهادی بعدی یعنی محمد عباسی، در تاریخ پنجم‌مرداد90 به مجلس معرفی شود. عباسی در تاریخ 12مرداد90 یعنی هفت‌ماه پس از آغاز مهلت معرفی وزیر ورزش، کار خود را به‌عنوان اولین وزیر ورزش‌وجوانان آغاز کرد.