خط امام : سید علی پرواز به تازگی از سوی حجه الاسلام و المسلمین خامنه ای به دبیری مجمع نیروهای خط امام(ره) استان کهگیویه و بویراحمد منصوب شده است . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، سایت محلی استان کهگیویه و بویراحمد گفتگوی در دو بخش با ایشان انجام داده ، بخش اول […]
خط امام : سید علی پرواز به تازگی از سوی حجه الاسلام و المسلمین خامنه ای به دبیری مجمع نیروهای خط امام(ره) استان کهگیویه و بویراحمد منصوب شده است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، سایت محلی استان کهگیویه و بویراحمد گفتگوی در دو بخش با ایشان انجام داده ، بخش اول به معرفی مجمع نیروهای خط امام و برخی برنامه های آقای پرواز اختصاص می یابد، مشروح بخش اول این مصاحبه در زیر می آید:
برای شروع از تاریخچه مجمع نیروهای خط امام (ره)، خط و مشی سیاسی این تشکل و دبیر آن بگویید و در این خصوص توضیحاتی ارایه دهید ؟
دبیر کل این مجمع حجه الاسلام و المسلمین سید هادی خادمنه ای است که سابقه چهار دوره نمایندگی مجلس را دارد، دور اول تا سوم از حوزه انتخابیه مشهد و دور ششم از حوزه انتخابیه تهران، این فرد سیاسی که تاریخ انقلاب از او به عنوان یکی از لیدرها و پیش قراولان جریان اصلاحات یاد خواهد کرد، علاوه بر حضوری که در قوه قانونگذاری داشتند، حضور رسانه ای هم داشتند و کسانی که با عرصه رسانه ای کشور آشنا هستند دو روزنامه جهان اسلام و حیات نو را به خوبی به یاد دارند که سرنوشت هر دو توقیف، بوده است، مجمع نیروهای های خط امام بنا به تصریح اساسنامه در تاریخ دهم مهر ماه سال ۱۳۷۰ تأسیس شد یعنی ۲۳ سال از فعالیت نیروهای خط امامی در کشور می گذرد و امروزه به عنوان یکی از گروههای اصلاح طلبی کشور مشغول به فعالیت است و یکی از احزاب فعال و همیشه حاضر شورای هماهنگی اصلاحات کشور است.
آیا این مجمع پیش از این در استان کهگیلویه و بویراحمد فعالیت داشته و در صورت فعالیت دبیر آن چه کسی یا کسانی بوده اند؟
حاج بهرام تاجگردون که یکی از نیروهای ارزشمند استانی و از پیشقراولان مبارزات انقلابی و جریان خط امام در استان است، در دوره هایی عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام در کشور بودند و در مقاطعی که تاریخ دقیق آن را نمی دانم و احتمالا در دوره اصلاحات بوده – تشکل را در استان راه اندازی کردند و ظاهرا فردی به نام جناب آقای حبیبی و مرحوم جهانگیری نیز مدیریت این تشکل را به عهده داشتند اما پس از آن و در سال های اخیر، فعالیت تشکل در استان متوقف شده و ما برای راه اندازی مجدد تشکل در استان از حاج بهرام تاجگردون نیز و اجازه تأسیس را گرفتیم.
از سابقه خودتان شامل سابقه سجلی و همچنین شناسنامه سیاسی و تاریخچه فعالیت سیاسی تان بگویید.
من سید علی پرواز در پنجم تیرماه سال ۱۳۵۵ در روستای قلعه مدرسه خیرآباد – که در تقسیمات سال ۱۳۶۸ از گچساران منفک و به شهرستان بهبهان ملحق شد متولد شدم؛ درگچساران رشد و نمو یافتم و در دوران تحصیل را در این شهرستان گذراندم، دارای لیسانس حقوق از دانشگاه شیراز و فوق لیسانس از دانشگاه تهران هستم.
از اوان جوانی دلداده خط امام(ره) و علاقه مند مجمع روحانیون مبارز به عنوان تجسم و تبلور این خط وجریان بودم ، سالیان زیادی را بیرون از استان گذراندم ،در زمان دانشجویی از فعالان انجمن های دانشجویی بودم و با طیف علامه کار می کردم، در دهه ۸۰ دبیر انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز و دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز بودم، از اعضاء هیأت مؤسس و شورای مرکزی «مرکز تحقیقات استراتژیک جنبش های اجتماعی ایران» در تهران بودم که به خاطر شرایط خاص حاکم بر دو دوره قبل فعالیت هایش به محاق رفت، در سال ۸۷ مؤسس هیأت جوانان حامی آقای خاتمی در استان قم بودم، در دانشگاه تهران نیز فعالیت سیاسی داشتم و دبیر انجمن اسلامی پردیس فارابی بودم،از اعضاء هیأت مؤسس «بنیاد امید ایرانیان» و همچنین حزب «اراده ملت ایران» استان قم بودم که به دلیل مهاجرت به استان در سال جاری ادامه فعالیتم در این احزاب میسر نشد.
دلیل و نوع انتخاب شما به دبیری مجمع نیروهای خط امام در استان چگونه بوده است و طی چه مراحل و با چه معیارهایی به دبیری این مجمع انتخاب شده اید و اینکه آیا از سوی استان پیشنهاد شده اید؟
دلیل و نحوه انتخاب را باید از دوستان تهران بپرسید، از استان هیچ پیشنهادی برای انتخاب من صورت نگرفته است، معیار اصلی برای انتخاب من، داشتن دغدغه های اصلاح طلبی بوده است، در واقع قرار بود این تشکل را در قم راه اندازی کنم و دبیری مجمع را در آن استان به عهده بگیرم که بنا به دلایلی ناچار به مهاجرت به استان شدم و دبیری مجمع در استان کهگیلویه و بویراحمد را پذیرفتم و امیدوارم در این جایگاه بتوانم گامی ولو کوچک در راستای جریان اصلاح طلبی و به نفع مردم عزیز استان بردارم.
با توجه به شناخته نبودن شما در استان، به نظرتان برای فعالیت شما و مجمع مشکلی در استان پیش نمی آید؟
اساسا، پرواز اگر در استان شناخته شده نیست تفکر اصلاح طلبی در استان شناخته شده است، باید توجه داشته باشیم که اگر در راستای فکر اصلاح طلبی صادقانه حرکت کنیم هیچ مشکلی از این بابت برای ما به وجود نخواهد آمد، ولی اگر در این راستا حرکت نکنیم و عیار صداقتمان پایین باشد، قطعا بازخورد مثبتی نخواهیم دید.
درست است که تفکر اصلاح طلبی در استان شناخته شده است ولی همانگونه که مطلعید کار حزبی در استان کمتر شناخته شده است و بیشتر به سمت قوم و طایفه گرایی می رود، در این صورت آیا شناخته نبودن شما و این مسئله که شما پیشنهاد استان نبوده اید، مشکلی برای فعالیت شما و مجمع پیش نمی آورد؟
همانگونه که پیش از این آمد سالیان زیادی در استان نبوده ام اما با واقعیات فعالیت در استان آشنا هستم چون به هر حال زاده و بزرگ شده ی این استان هستم و با فعالیت های سیاسی اینجا به ویژه در ایام انتخابات آشنا هستم و با فعالان سیاسی استان ارتباط نزدیک داشته ام ، اما در مورد واقعیتی که شما به آن اشاره کردید اگر بتوانیم در چینش نیروهایمان به ویژه در شورای استانی این واقعیت را در کنار بقیه آیتم ها رعایت کنیم، می توانیم به نوعی از مشکلاتی که طایفه گرایی در استان ایجاد می کند، دوری کنیم .
برداشتتان از نحوه استقبال سایر نیروهای اصلاح طلب از انتخاب شما و فعالیت مجمع نیروهای خط امام در استان را بیان نمایید.
دوستان واقعا اصلاح طلب استان با توجه به آرمانهای اصلاح طلبیشان و با توجه به شناختی که از من دارند، قطعا استقبال خواهند کرد و یقینا هر تشکل اصلاح طلبی که در استان راه بیفتند مورد استقبال اصلاح طلبان قرار می گیرد و راه اندازی مجمع نیروهای خط امام نیز به فال نیک گرفته خواهد شد، ضمن اینکه قبل از شروع فعالیت در استان، برخی از اصلاح طلبان عزیز را ملاقات کرده و نظراتشان را اخذ کردم، برداشتم از رفتار آنان مثبت بوده است.
دیدارتان با اصلاح طلبان به چه منظوری صورت گرفته است آیا صرفا به منظور تشکیل شورای استانی و چینش نیروهای استانی بوده است یا متقاعد کردن آنان و در ضمن اقداماتتان را برای راه اندازی شورای استانی بیان کنید؟
وقتی که راه اندازی تشکل در استان در دستور کار قرار گرفت، در گچساران، دهدشت و یاسوج با افراد تأثیرگذاری نشست داشته و ضمن بیان نظراتمان، رهنمودهایشان را شنیدیم و سعی کردیم رهنمودهایشان را به کار گیریم، قدم اولمان راه اندازی شورای استانی تشکل است و برخی از امور آن را تا کنون سامان داده ایم و افراد مورد نظر را نیز انتخاب کرده ایم، همین طور ساماندهی شاخه های شهرستانی نیز آغاز شده و به زودی خبرهایش رسانه ای می شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود اینکه یک صدم وسعت و جمعیت کشور را دارد اما تکثر و پراکندگی هایی در آن هست که شاید در هیچ جای کشور وجود ندارد،یکی از این تکثرها همین بحث قومیت هاست و سعی کرده ایم این مؤلفه را در شورای استانی رعایت کنیم، در این راستا، سعی شده است که اصلاح طلبانی از سه حوزه انتخابیه در شورای مرکزی حضور داشته باشند، البته تلاش شده است تکثر موجود در شهرستانها تا جایی که از نظر سقف اعضا امکان دارد نیز رعایت شود و حتی الامکان نمایندگانی از شهرستان های مختلف داشته باشیم و تکثر قومی در استان را با گزینش نیروهای ارزشمندی از نقاط مختلف استان پوشش دهیم.
آیا در شورای استانی از بزرگان اصلاح طلب دعوت شده است و معیارهایتان در انتخاب اعضای شورای مرکزی را ذکر نمایید؟
یک معیار کلی وجود دارد که ناشی از مقررات ناظر بر تشکل و سفارش مسئولان آن است، مطابق با این معیار که اولویت ماست، در مجمع نیروهای خط امام استان نیروهایی دعوت می شوند که در تشکل های دیگر عضویت نداشته باشند و به هر حال نیروهای ارزشمند با ظرفیت و پتانسیل بالایی هستند که عضو هیچ تشکلی نیستند و می توانند در خدمت جریان اصلاح طلبی قرار گیرند.
صلابت ذهنی و سلامت ضمیری، دو معیار اصلی است که در انتخاب اعضای شورای مرکزی مورد نظر بوده است و به طور خلاصه از همه دوستانی که تألم و تأمل اصلاح طلبانه دارند برای عضویت در شورای استانی و شهرستانی دعوت به عمل آمده و می آید.
به نظر شما به عنوان دبیر مجمع استانی هم پوشانی اعضای تشکل شما با دیگر تشکل های اصلاح طلب چه ایرادی دارد و آیا این سخت گیری باعث پایین آمدن کمیت و کیفیت اعضای تشکلتان نمی شود؟
ما می خواهیم تعدد تشکل ها واقعی باشد نه صوری و بایدفضا به نحوی فراهم شود که کسانی که دغدغه و فعالیت اصلاح طلبی دارند در هر تشکلی که می پسندند عضو شوند و عضویت واقعی داشته باشند، هر نفر فقط عضو یک تشکل باشد، در این صورت است که هم بعد کمی و هم بعد کیفی کار توسعه می یابد و نمود این مطلب را می توانیم در گردهمایی های اصلاح طلبانه ببینیم که در آن به جای اینکه یک نفر عضو پنج تشکل باشد و به نمایندگی از پنج تشکل بیاید به نمایندگی از یک تشکل حضور پیدا کند.
اگر قرار باشد یک فرد عضو چند تشکل اصلاح طلبی باشد یک تعدد صوری و غیرواقعی ایجاد می شود که ما را هم از حیث کمیت اعضا و هم کیفیت تصمیم سازی و تصمیم گیری دچار مشکل می کند، در عین حال باید اشاره کرد که تعدد و تکثر احزاب اصلاح طلبی با توجه به تضییقاتی که در مقاطع خاصی برای این تفکر به وجود می آورند، باعث می شود هیچ وقت علم اصلاح طلبی به زمین نیفتد.
مجمع نیروهای خط امام در استان نوپاست، احزاب و تشکل های دیگری پیش از آن وجود داشته و فعالیت می کرده اند، با توجه به اینکه یک حزب از افراد تشکیل می شود آیا با کمی اعضا مواجه نخواهید شد؟
درست است که یک تشکل از افراد تشکیل می شود ولی نخبه ها و فعالان سیاسی لزوما عضو تشکل ها نیستند و نمی توان ظرفیت های سیاسی استان را به تشکلها خلاصه کرد، ضمنا باید توجه داشت که سالهاست دو حزب تأثیرگذار جریان اصلاحات را با مشکلاتی مواجه کرده اند و کسانی که عضو آن احزاب بوده اند و اکنون امکان فعالیت ندارند یا کسانی که در زمان حضور سیاسی آن احزاب در استان نبوده اند یا به هر دلیلی فعالیت نداشته اند، اکنون می خواهند فعالیت کنند و مجمع نیروهای خط امام ظرفیت جدیدی برای نخبه ها و فعالان سیاسی علاقه مند به فعالیت اصلاح طلبی است.
آیا شما این ظرفیت را در مجمع نیروهای خط امام می بینید که افراد و نخبه های سیاسی استان را جذب کنید و همچنین کارکردهای حزب را بیان کنید.
پروسه جذب هوادار شرایطی دارد در وهله اول باید گروه هدف مشخص شود و البته باید توجه داشت که گروه هدف چند سطحی است و در مراحل بعد اگر بتوانیم در نمایندگی افکاراصلاح طلبانه در استان، صداقت و درایت به خرج دهیم قطعا می توانیم هوادار جذب کنیم و برای تشکل کادر سازی کنیم.
یکی از مهمترین کارکردهای یک حزب، کادر سازی و ایجاد بستری برای تربیت نیروست و برای تربیت نیرو و تحویل کادرهای کمی و کیفی به جامعه سیاسی کشور وجود احزاب قوی و واقعی لازم است، اصولا یک فرد سیاسی اگر در پی هویت یابیست باید عضو یک تشکل سیاسی باشد و حزب بهترین مکان برای تمرین، تربیت و هویت یافتن نیروهای سیاسی است.
در صورت امکان به برنامه های مجمع نیروهای خط امام در استان اشاره کنید؟
به عنوان کسی که مأموریت دارم تشکل را در استان راه اندازی کنم فقط می توانم نظریات خود را بگویم اما با توجه به اینکه برنامه های تشکل پس از هم اندیشی و رأی گیری همه اعضاء مصوب می شود، نمی توانم به نمایندگی از تشکل صحبت کنم و برنامه ای ارائه دهم.
برنامه های خود من در وهله اول این است که در راستای فعالیت های اصلاح طلبانه مرکز و مطابق با واقعیات استان کهگیلویه و بویراحمد و با هم اندیشی و همکاری اعضاء فعالیتاصلاح طلبانه داشته باشیم و در وهله دوم به دنبال ایجاد ظرفیت جدیدی برای دوستان اصلاح طلب هستم و همچنین تلاش در راستای فعال سازی شورای هماهنگی اصلاحات در استان.
برای بردن مجمع نیروهای خط امام به دانشگاه در میان دانشجویان و همچنین تشکیل شاخه بانوان مجمع چه تدابیری اندیشیده اید؟
در هنگام تشکیل شورای استانی در کنار معیارهای پیش گفته، یکی از اصلی ترین معیارها نیز انتخاب حداقل یک عضو خانم اصلاح طلب بود که با دعوت از یکی از بانوان اصلاح طلب فعال این امر محقق شد و ساماندهی امور بانوان به ایشان محول گردید و اصولا با توجه به اینکه یکی از وجوه تمایز اصلاح طلبی با جریان رقیب تلقی و برداشت متفاوت این جریان در خصوص حقوق و نقش ممتاز زنان است، به هماهنگی و فعالیت بانوان اصلاح طلب اعم از خانه دار، کارمند، دانشگاهی و… باور داریم و در راه تحقق آن سیاستگذاری و تلاش می کنیم.
همچنین شکل گیری سازمان جوانان و دانشجویان مجمع، مد نظر بوده است که یکی از جوانان با ظرفیت استان، مأمور تشکیل شاخه دانشجویی مجمع شده است.
خبرنما-در صحبت هایتان بیان کردید که کادرسازی یکی از کارکردهای حزب است در حالیکه کادرسازی در استان خصوصا در میان نیروهای اصلاح طلب یا اصلا صورت نگرفته است یا ضعیف بوده است، شما علت و منشأ این مشکل اساسی را در چه می بینید؟ آیا منشأ خود سیاسیون هستند که نمی خواهند از قدرت کنار روندو به نیروهای جوان فرصت دهند یا اینکه مسائل دیگری در کار است، به عنوان مثال در مرکز استان اگر نیروی اصلی اصلاح طلبان(سید باقر موسوی) رد صلاحیت شود، نیروی جدیدی برای معرفی وجود ندارد و جریان اصلاح طلبی نمی تواند گزینه های دیگری به شهروندان معرفی کند، در حالیکه در خصوص جریان رقیب این قضیه بر عکس است
باورمندترین گروه های فعال سیاسی به اهمیت و جایگاه تأثیرگذار حزب، گروه های اصلاح طلب هستند و اساسا اصلاحات هم در مبانی فکری و هم در رفتار عملی خودش به حزب اهمیت ویژه ای می دهدو تحقق دمکراسی و جمهوریت، بدون وجود حزب را در حد شعار می انگارد، اما اینکه چرا احزاب اصلاحات در پیگیری این باور گاهی اوقات با چالش هایی مواجه هستند دلایل چندگانه ای وجود دارد، یکی از این دلایل تضییقاتی است که برای اصلاح طلبان فراهم می کنند و بدون استناد و استدلال قانونی موجهی، دو تشکل تأثیرگذار این جریان را تعطیل می کنند، قطعا با وجود این تضییقات کادرسازی و کار کردن با مشکلاتی مواجه خواهد بود، با همه این مشکلات باز جریان اصلاح طلبی در کادر سازی نمره خوبی در استان دارد.
در عین حال کادر سازی حزبی با کادر سازی اداری و اجرایی متفاوت است، هر چند حزب نیز منشأیی برای تحویل کادر اجرایی و اداری است ولی اساسا اجازه ظهور و بروز رفتارهای اصلاح طلبانه را به ما نمی دهند، در حالیکه به اصول کار حزبی در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی واقفیم اما به احزاب و افراد تأثیرگذار ما اجازه فعالیت حزبی را نمی دهد، آن گونه که بستر برای فعالیت اجرایی، اداری و انتخاباتی اصولگرایان مهیاست برای اصلاح طلبان مهیا نیست، در روزهای انتخابات ما به جای کار جریانی و انتخاباتی تا پایان بررسی صلاحیت ها نمی دانیم کاندیدمان کیست، در انتخابات مجلس گذشته چند کاندید اصلاح طلب رد شدند؟
آیا آقایان غریب پور و مندنی پور نیروهای جریانی رد صلاحیت شده ما نیستند؟ در حوزه های انتخابیه گچساران و کهگیلویه چند نفر از اصلاح طلبان واقعی رد صلاحیت شدند؟
توجه کنید که انتخابات بهار سیاست است اما ما را در فصل بهارمان پژمرده می کنند و در این صورت چگونه می توانیم فعالیت کنیم،اگر انتخابات بر اساس شاخصه های واقعی و قانونی موجود برگزار شود در هر سه حوزه انتخابیه، اصلاحات حضور مؤثری خواهدداشت.
در خصوص کادرسازی اصولگرایان چطور؟
این واقعیت را بپذیرید که در واقعیت و جغرافیای سیاسی ایران امروز، اصلاح طلبی از نظر کمیت پوشش بیشتری از اصولگرایان دارد ولی اصولگرایان هیچکدام از موانع ما را ندارند، اصلاح طلبان در انتخابات پیش از اینکه به نتیجه انتخابات بپردازند دغدغه شان این است که به چه کسانی اجازه حضور می دهند و این مشکل را دوستان اصولگرا ندارند و در این فضا و شرایط موجود مقایسه اصولگرایی و اصلاح طلبی قیاس مع الفارق است، در عین حال تردید ندارم اگر فضا مبتنی بر شاخص های قانونی موجود مهیا شود اصلاحات در تمام کشور در انتخابات آینده مجلس نتیجه ای چشمگیر خواهد داشت.
پرواز خود را نماینده مجمع نیروهای خط امام در استان می داند، از پرداختن به نظرها و برنامه های شخصی خود در خصوص تشکل متبوع می پرهیزد و می گوید: کفر است در این مذهب، خودبینی و خودرأیی.
پرواز می گوید: وقتی که اصلاحات و فردی به نام خاتمی به عنوان تبلور آن قد نکشیده بود، در استان برای خط امام هزینه داده است و می افزاید) بودم آن روز من از طایفه دُرد کشان- که نه از تاک نشان بود نه از تاک نشان)
آقای پرواز اصلاحات را نسخه ی تکامل یافته و به روز شده ی گفتمان انقلاب می داند و حاضر است این ادعای خود را به همگان ثابت کند.
دبیرمجمع نیروهای خط امام استان می گوید از اینکه گاهی اوقات گروههایی برای تعطیل کردن رسانه های منتقد اصرار دارند تعجب می کند زیرا تعطیلی یک رسانه و نبود آن، خود به رسانه ای گویا علیه مخالفین تبدیل می شود.
آقای پرواز امیدوار است روزی فضای امنیتی پیرامون انتخابات ۸۸ برداشته شود و در فضایی منصفانه و بیطرفانه، بدون هراس وملال، به بررسی وضعیت این انتخابات پرداخته شود.
ادامه دارد…
آن چه در بخش بعدی این مصاحبه می خوانید:
نظر پرواز در خصوص حاج بهرام تاجگردون و غلام تاجگردون اقتصاددان، نگاه وی به نماینده بویراحمد و دنا و نحوه پیروزی او در انتخابات ۹۰ ، اتمام اعتبار انگ های سیاسی کاسبین و راکبین فتنه، امکان شکست اصلاح طلبان کهگیلویه درصورت عدم انسجام، عدم انسجام اصلاح طلبان کهگیلویه یک مشکل ملی و …
منبع :خبرنما/فاطمه محمدیان