خط امام : قطعنامه پایان اشغالگری فلسطین بامداد دیروز به وقت تهران در میان حمایت کشورهای عربی در شورای امنیت سازمان ملل به رأی گذاشته شد اما همانطور که پیشبینی شده بود با وتوی امریکا حدنصاب آرای لازم را کسب نکرد و تصویب نشد. به گزارش ایرنا، 8 عضو شورای امنیت به پیش نویس قطعنامه […]
خط امام : قطعنامه پایان اشغالگری فلسطین بامداد دیروز به وقت تهران در میان حمایت کشورهای عربی در شورای امنیت سازمان ملل به رأی گذاشته شد اما همانطور که پیشبینی شده بود با وتوی امریکا حدنصاب آرای لازم را کسب نکرد و تصویب نشد.
به گزارش ایرنا، 8 عضو شورای امنیت به پیش نویس قطعنامه پایان اشغال فلسطین تا پایان سال 2017 رأی مثبت، دو کشور امریکا و استرالیا رأی مخالف و 5 کشور انگلیس، لیتوانی، نیجریه، کره جنوبی و رواندا رأی ممتنع دادند در حالی که تصویب این پیش نویس، نیاز به حداقل 9 رأی موافق و استفاده نکردن پنج عضو دائم شورای امنیت (امریکا، انگلیس، چین، فرانسه و روسیه) از رأی منفی و حق وتو داشت. واشنگتن پیشتر اعلام کرده بود، اجازه نخواهد داد چنین قطعنامهای تصویب شود. انگلیس نیز که حق وتو دارد، به پیش نویس قطعنامه رأی موافق نداد. اردن، آرژانتین، چاد، شیلی، لوکزامبورگ، چین، فرانسه و روسیه به این پیشنویس رأی موافق دادند.
سامانتا پاور، نماینده امریکا در شورای امنیت در جریان نشست دیروز مدعی شد، این قطعنامه «یک گام سازنده» برای تحقق صلح در خاورمیانه نیست و «فضایی برای مذاکره ایجاد نمیکند.» مارک لیال گرانت نماینده انگلیس نیز با سخنان همتای امریکایی خود همراهی کرد اما ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل از اینکه این سازمان در بر عهده گرفتن مسئولیتهای خود در برابر درخواستهای بینالمللی برای دستیابی به صلح در خاورمیانه، «ناتوان» است، ابراز تأسف کرد.
ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در واکنش به مخالفت امریکا و متحدانش در شورای امنیت با پیشنویس قطعنامه پایان اشغال سرزمینهای فلسطینی گفت؛ بابت تصویب نشدن پیش نویس این قطعنامه که مبتنی بر تحکیم موازین قانونی و پذیرفته شده بینالمللی در راستای روند صلح خاورمیانه بود، متأسفم. به گزارش ایتار تاس، چورکین افزود: «نمی توانیم مخالفتهای کسانی را که میگویند پیش نویس قطعنامه پایان اشغالگری چشمانداز روند مذاکرات را تحتالشعاع قرار میدهد، بپذیریم. در سال 2014 شاهد بودیم که انحصارطلبی واشنگتن جایگزین نقش آفرینی کمیته چهارجانبه خاورمیانه متشکل از سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، امریکا و روسیه شد و روند صلح خاورمیانه را به بنبست کشاند.»
چورکین به صراحت گفت: «قصور شورای امنیت سازمان ملل از حرکت در این مسیر، وضعیت تحمل ناپذیر کنونی را موجب شده است. شواهد گواه آن است که تمایلات خیرخواهانه به تنهایی کافی نیست.» نماینده روسیه همچنین هشدار داد، تداوم ساخت و سازهای غیرقانونی در اراضی اشغال شده از جمله در شرق قدس، موجب تشدید درگیری در منطقه و در نتیجه، کاهش احتمال تحقق ایده تشکیل کشور فلسطینی میشود.
عریقات: فلسطینیان آماده گام بعدی میشوند
به گزارش آسوشیتدپرس، صائب عریقات، مذاکرهکننده ارشد فلسطین نیز گفت: به دنبال وتوی قطعنامه پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل، رهبری فلسطین آماده برداشتن گامهای بعدی در این راستا میشود و درباره تاریخ اقدام برای عضویت در دیوان بینالمللی کیفری و دیگر نهادهای بینالمللی تصمیمگیری خواهیم کرد. رژیم صهیونیستی با مسأله عضویت فلسطین در نهادهای بینالمللی مخالف است و آن را عامل به بنبست رسیدن مذاکرات سازش میداند. پیشنویس قطعنامه پایان اشغالگری فلسطین، مهلت 12ماههای را برای رسیدن به توافق صلح میان فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین خروج این رژیم از سرزمینهای اشغالی پس از سال 1967 تا پایان سال 2017 تعیین میکرد. مفاد این پیش نویس به تعیین پایتخت فلسطین، آزادی زندانیان فلسطینی، حل و فصل مسائل پیچیده از جمله مسأله آبها و توقف عملیات شهرکسازی و دیوار حائل از سوی اسرائیل تأکید داشت.
تجاوز ارتش صهیونیستی به خاک لبنان
خبر دیگر اینکه نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی در اقدامی نمایشی و تحریکآمیز با حمایت تانک «مرکاوا» و خودروهای زرهی «هامر» برای اجرای مأموریتی نامعلوم به خاک لبنان تجاوز کردند. شبکه المنار لبنان با انتشار تصاویر این تجاوز اعلام کرد، یک یگان ارتش صهیونیستی متشکل از 40 نظامی از سیمهای خاردار مرزی در منطقه الوزانی عبور کردند. آنها در نزدیک رودخانه الوزانی نیز از خط مرزی آبی (خط مرزی است که نیروهای کلاه آبی صلحبان سازمان ملل «یونیفل» ایجاد کرده اند) عبور و مبادرت به عملیات شناسایی کردند.
براساس این گزارش، جنگندههای ارتش صهیونیستی همچنین روز سهشنبه بارها حریم هوایی لبنان را نقض و مبادرت به پرواز در ارتفاع متوسط در جنوب لبنان کردند.