خط امام : ما برای موفقیت درانتخابات نیاز به حضور حداکثری مردم داریم یعنی هرچه حضور بیشتر باشد پیروزی اصلاحطلبان بیشتر خواهد بود. نیاز است بزرگان اصلاحات هر استان با هم متحد باشند تا از صدای اتحاد آنها مردم دلگرم باشند و حضور حداکثری داشته باشند و آن اتفاقی که انتظار داریم مجلسی هم شکل […]
خط امام : ما برای موفقیت درانتخابات نیاز به حضور حداکثری مردم داریم یعنی هرچه حضور بیشتر باشد پیروزی اصلاحطلبان بیشتر خواهد بود. نیاز است بزرگان اصلاحات هر استان با هم متحد باشند تا از صدای اتحاد آنها مردم دلگرم باشند و حضور حداکثری داشته باشند و آن اتفاقی که انتظار داریم مجلسی هم شکل و همسو با دولت و قوی شکل بگیرد
به گزارش پايگاه اطلاع رساني خط امام ، در سلسله گفتگوهای سايت مازندمجلس با فعالان احزاب و گروههای سیاسی مازندران، گفتگوي با علی طور سوادکوهی نماینده مجمع نیروهای خط امام (ره) در مازندران و رئیس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مازندران صورت گرفته كه در ادامه مي خوانيد …
لطفا خود را برای مخاطبان مازندمجلس معرفی کنید و از فعالیتهای سیاسی خود بگویید:
طورسوادکوهی: علی طور سوادکوهی هستم متولد ساری، فعالیتهای سیاسی خود را از انجمن اسلامی دانشگاه کشاورزی مازندران شروع کردم. در انتخابات سال 84 از جانب انجمن اسلامی دانشگاه در ستاد دکتر معین حضور فعالی داشتم. در انتخابات 88 عضو ستاد مرکزی مهندس موسوی بودم و هدف ما از این اقدام، مشارکت حداکثری در انتخابات بوده است. پس از آن، بیشتر در تهران فعالیت کردم و در انتخابات 92 که سعید الهبداشتی مسئول ستاد جوانان دکتر روحانی در کشور شد، بنده مسئول امور مناطق ستاد جوانان استانهای شمالی کشور شدم پس از آن نیز به دستور دبيركل مجمع نيروهاي خط امام ، حجتالاسلام سیدهادی خامنهای ، جهت گسترش فعالیت مجمع در استان سازمان جوانان و دانشجويان را از اواخر زمستان سال گذشته با شناسایی نیروها و رایزنیهای لازم منسجم ، و رسما در اواخر اردیبهشت امسال، همایش بزرگی با حضور دبيركل مجمع نيروهاي خط امام برگزار شد که اولین برنامه حزبی مشخص و رسمی از جانب احزاب در استان بعد از مدتهای مدیدی بود. پس از آن نیز در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در حال فعالیت هستم.
درباره شورای هماهنگی جبهه اصلاحات توضیح بدهید.
طورسوادکوهی: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قدمتی بیش از30 سال دارد. از اولین فعالیتهایش در اوایل انقلاب تا زمان جنگ و حضورمهندس موسوی، با نام شورای هماهنگی گروههای خط امام معروف بوده در انتخابات سال 76 به شورای گروههای دوم خردادی تغییرنام داد و بعد از خرداد 76 با هماهنگی احزاب 18 گانه دوم خردادی، به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تغییر یافت و تا به امروز همیشه در صحنه بودند و هماهنگی کلیه فعالیتهای اصلاحطلبان را در انتخابات مختلف برعهده داشتند.
پس از انتخابات 92 و با باز شدن فضا، احزاب جدیدی واردمیدان شدند. احزابی که سابق فعال داشتند اما عضو شورا نبودند درخواست دادند و یک آییننامهی جدیدی رو بازنویسی کردند و مصوب کردند. طبق این آیین نامه احزاب در آن تاریخ تعدادشان 20 حزب بود.
طبق آییننامه جدید هر حزبی که میخواهد اضافه شود، درخواست میدهد، احزاب بررسی میکنند اگر سبقه اصلاحطلبی آن، با رای اکثریت شورا مورد پذیرش قرار گرفت یک سال عضو ناظر هست بعد به عضویت رسمی در میآید. در مازندران فعلا 16 حزب داریم (مجمع نیروهای خط امام، خانه کارگر، حزب اسلامی کار، انجمن اسلامی مهندسان، انجمن اسلامی معلمان، مجمع اسلامی پزشکان، مجمع فرهیختگان و دانشآموختگان، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه، سازمان عدالت و آزادی، حزب همبستگی، حزب کارگزاران، مجمع زنان نواندیش، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، حزب مردمسالاری، حزب اعتماد ملی و حزب اراده ملت) و 4 حزب (مجمع مدرسین و محقیق قم، نمایندگان ادوار اصلاحطلب، زنان روزنامهنگار مسلمان، جوانان اسلامی) در مازندران تاکنون نمایندهای معرفی نکرده اند.
آخرین آییننامهای که مدون و اجرایی شد این آیین نامه بود که طبق این ساختار، ریاست دورهای هست هر سه ماه بین احزاب به قید قرعه به نوبت مشخص میشود. در جلسهای با دبیر شورای هماهنگی کشور اولین قرعه بنام مجمع نیروهای خط امام افتاد و شروع این کار سخت به گردن ما افتاد. 15 مرداد هیات رئیسه مشخص شد بنده رئیس شدم سعید میرزایی نائب رئیس و مصطفی سوادکوهی دبیر یک ساله انتخاب شد.
از برنامههای این حزب بگویید:
طورسوادکوهی: برنامه ما کار ریشهایاست و محدود به انتخابات نیست چون اصلاحات کار ریشهایاست و شعار اولش مردمسالاری است ، مردم سالاری هم برمبنای جامعه مدنی و تحزب استوار است و ما معتقدیم که بدون توجه به مردمسالاری، این کار به سرمنزل مقصود نمیرسد. علاوه بر این با قبول تمام ضعفها و مشکلات احزاب به دلایل تاریخی و فرهنگی جامعه، معتقدیم این بذر را باید از یکجایی مرتب و منظم و با برنامه کاشت و آبدهی کرد تا در آیندهی دراز مدت ثمر بدهد و بجاست که از این شرایط که به نوعی بهار احزاب است استفاده کنیم و از فضای بوجود آمده بهرهمند شویم.
مجمع نیروهای خط امام از احزاب با سابقه كشور است و نیروهای فراوانی دارد و ماهم اکنون در شهرهای مختلف مازندران، نیرو و برنامه داریم و میخواهیم این نیروها را افزایش دهیم و در راستای دید بلندمدت حزب، نیروسازی، آموزش و …گام برداریم. این شورا در مازندران است و دفتری هم در ساری پیش بینی شده که در حال تجهیز است. برای انتخابات هم، هماهنگ با کلیه نیروها و جریانات اصلاح طلبی عمل میکنیم و لیست واحدی ارائه خواهد شد. در حالت کلی به دنبال اتحاد هستیم چرا که از تفرقه، فاجعه 84 حاصل شد از اتحاد کار کارستان انتخابات 92.
حزب ندا هم عضو شورای هماهنگی است؟
طورسوادکوهی: حزب ندا درخواست عضویت داده در حال بررسی است. ضمن اینکه طبق اساسنامه قرار بر این است تا قبل از انتخابات مجلس دهم، عضو جدیدی جذب نشود.
حزب مردمی اصلاحات چطور؟
طورسوادکوهی: درباره حزب مردمی اصلاحات و سایر احزاب، آیین نامه میگوید: حزبهای کشوری در استان باید درخواست خود را به حزب مرکزیشان در تهران ارائه کنند و از آنجا به شورای هماهنگی اصلاحات اقدام شود و حزبهای استانی میتوانند در استان مربوطه، اقدامات لازم را انجام دهند.
فعالیت کمیته انتخابات اصلاحطلبان چگونه خواهد بود؟
طورسوادکوهی: این کمیته ساختاری را دیده که برای انتخابات از گروههای مرجع هر استان، اشخاص مرجع و تاثیرگذار توسط شورا شناسایی و برای فعالیت در این کمیته دعوت کنند و این از برنامه کشوری استانی و حتی شهرستانی ما است.
و شورای مشورتی اصلاحطلبان؟
طورسوادکوهی: تا آنجا که من اطلاع دارم شورای مشورتی اصلاحطلبان بعد از انتخابات سال 92 اتفاق افتاد و این شورا در تهران در هماهنگی کامل با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات میباشد. تا آنجا که من در جریان هستم شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با مشورت و اتحاد کامل با سایر گروههای اصلاحاتی قدم برمیدارد و مطمئن هستم تفرقه 84 را تکرار نخواهیم کرد که در آن تاریخ اصلاح طلبان با آنکه در مجموع آرای بیشتری داشتند به علت اختلاف در مجموع شکست خوردند.
آیا احتمال دارد اصلاحطلبان در ارائه لیست دچار اختلاف و دوگانگی شوند؟
طورسوادکوهی: نه من بعید میدانم چون همه به دنبال وحدت و یکپارچگی هستند. ما مجموعهای هستیم با 16 حزب که همه با هم برادر و برابریم. برنامه دراز مدت داریم حالا این انتخابات هم مهم است که با اتحاد همه گروههای استان، با وفاق و اتحاد کامل بتوانیم انتخابات پرشوری داشته باشیم. ما برای موفقیت درانتخابات نیاز به حضور حداکثری مردم داریم یعنی هرچه حضور بیشتر باشد پیروزی اصلاحطلبان بیشتر خواهد بود. نیاز است بزرگان اصلاحات هر استان با هم متحد باشند تا از صدای اتحاد آنها مردم دلگرم باشند و حضور حداکثری داشته باشند و آن اتفاقی که انتظار داریم مجلسی هم شکل و همسو با دولت و قوی شکل بگیرد.
تنظیم: ساجدی فر