انتفاضه سوم ؛ قیامی مدنی زیر فشار شديد صهیونیست ها
انتفاضه سوم ؛ قیامی مدنی زیر فشار شديد صهیونیست ها

خط امام : مردم فلسطین با اتکای به عملیات شخصی علیه اهداف صهیونیستی نوعی قیام مدنی زیر شدیدترین فشارهای صهیونیست ها شروع کرده اند. چنین فضایی، همه ی فلسطینیان را به طراحان و عاملان عملیات تبدیل می کند و همه ی صهیونیست های اشغالگر نیز به اهداف آن ها تبدیل می شوند ، دور تازه […]

خط امام : مردم فلسطین با اتکای به عملیات شخصی علیه اهداف صهیونیستی نوعی قیام مدنی زیر شدیدترین فشارهای صهیونیست ها شروع کرده اند. چنین فضایی، همه ی فلسطینیان را به طراحان و عاملان عملیات تبدیل می کند و همه ی صهیونیست های اشغالگر نیز به اهداف آن ها تبدیل می شوند ، دور تازه ی درگیری های فلسطینیان و اشغالگران صهیونیست نشانه های شکل گیری انتفاضه ی سوم را نمودار ساخته و این در حالی است که رژیم صهیونیستی در وضعیت پیش از ناآرامی های اخیر نیز با چالش های داخلی و خارجی بسیاری دست به گریبان بود.

دور تازه یی از درگیری ها میان فلسطینیان و اشغالگران صهیونیست آغاز شده است. جرقه ی این درگیری ها زمانی زده شد که برخی یهودیان افراطی تلاش داشتند با زور وارد «مسجد الاقصی» شوند و بر خلاف قوانین موجود، مراسم مذهبی خود را در این مکان اجرا کنند. این امر با اعتراض گسترده ی مسلمانان رو به رو و با دخالت ماموران امنیتی رژیم صهیونیستی و ورود آن ها به مسجد الاقصی به خشونت کشیده شد. در نهایت هم درگیری ها به اجرای محدودیت در دسترسی مسلمانان به مسجد الاقصی انجامید.
بر پایه ی قوانین موجود در بیت المقدس، غیرمسلمانان حق ورود به داخل مسجد الاقصی برای انجام مراسم مذهبی را ندارند و تنها در روزهای خاصی می توانند وارد محوطه ی مسجد شوند.
نزدیک به 2 هفته از دور تازه ی درگیری ها در سرزمین اشغالی می گذرد و بر پایه ی آمارهای سازمان صلیب سرخ جهانی تاکنون بیش از 27 فلسطینی شهید و هزار نفر هم زخمی شده اند. مردم فلسطین معتقدند رژیم صهیونیستی با چنین اقدام هایی در تلاش برای تغییر قوانین مسجدالاقصی در راستای اجازه دادن به یهودیان برای بهره مندی از حق اجرای مراسم مذهبی در این مکان مقدس مسلمانان است از این رو همه ی تلاش خود را برای خنثی سازی این توطئه صهیونیست ها به کار برده اند.
هرچند اقدام رژیم صهیونیستی در اعمال محدودیت برای دسترسی مسلمانان به مسجد الاقصی و پشتیبانی آن ها از خواسته ی یهودیان افراطی برای ورود به این مکان رخدادی پیشینه دار است اما شواهد نشان می دهد این بار دور تازه ی ناآرامی ها می تواند یک نقطه ی عطف در تحولات فلسطین به ثبت برساند و به انتفاضه ی سوم مردم فلسطین ختم شود؛ همانند انتفاضه ی دوم که با ورود «آریل شارون» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی آغاز شد.
مشابه با انتفاضه ی دوم، دور تازه ی درگیری ها در سرزمین اشغالی خودجوش و سازماندهی آن بر عهده همه ی مردم است. این در حالی است که مسوولان دولت خودگردان فلسطین نیز در تلاش برای برقراری آرامش و بازگشت اوضاع به شرایط پیشین هستند. به عبارتی ویژگی قیام تازه ی مردم فلسطین اتکای به عملیات شخصی علیه اهداف صهیونیستی و نمایانگر نوعی قیام مدنی مردمی است که زیر شدیدترین فشارهای صهیونیست ها قرار دارند. چنین فضایی، همه ی فلسطینیان را به طراحان و عاملان عملیات تبدیل می کند و همه ی صهیونیست های اشغالگر نیز به اهداف آن ها تبدیل می شوند.
مقابله با چنین قیامی بسیار دشوار است و با وجود این که نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی با سلاح گرم و فشنگ جنگی به قیام مردم فلسطین پاسخ می دهند اما هزینه های سیاسی، امنیتی و روانی مقابله با مقاومت همه گیرِ مردمی بسیار بالا است و وحشتی همه جانبه در دل صهیونیست ها ایجاد شده است. به همین دلیل است که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کوتاه زمانی پس از شروع ناآرامی ها، کابینه ی امنیتی این رژیم را به جلسه ی اضطراری فراخواند و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از همه گیری بیشتر این قیام و تبدیل آن به انتفاضه ی سوم به کار برد.
با وجود این تدبیرها و تلاش ها، وقوع انتفاضه ی سوم، رژیم صهیونیستی را چه از نظر داخلی و چه از نظر منطقه یی و بین المللی در شرایط بسیار دشواری قرار می دهد. این رژیم مدت ها است از اختلاف های داخلی و شکاف های سیاسی- اجتماعی درونی رنج می برد و در ماه های اخیر شاهد اعتراض های گسترده علیه سیاست های تبعیض آمیز دولت صهیونیستی علیه یهودیان طبقه های پایین و و نیز امتیازهای ویژه ی روحانیون یهودی بوده است.
رژیم اشغالگر قدس همچنین به دلیل سیاست های امنیتی دولت راستگرای افراطی با روند مهاجرت معکوس روبرو است یعنی دیگر کمتر یهودی از دیگر نقاط جهان برای سکونت دایم به سرزمین اشغالی می آید و بسیاری از ساکنان کنونی این منطقه که از توان مالی لازم برخوردارند از این سرزمین مهاجرت می کنند. وقوع انتفاضه سوم این موج را تشدید خواهد کرد.
در بُعد خارجی، تل آویو زیر فشار شدید بین المللی برای پایان دادن به جنایت ها علیه مردم فلسطین و پذیرش حقوق قانونی آن ها قرار دارد. در این پیوند، طی ماه های اخیر رژیم صهیونیستی زیر فشار سازمان های مردم نهاد به ویژه در اروپا قرار داشته و دولت های اروپایی نیز خواهان پایان دادن به شهرک سازی های غیر قانونی و پذیرش حقوق فسطینیان شده اند. همزمان با مهر تایید برخی دولت های اروپایی پای برگه ی دولتمداری فلسطینی ها، سازمان ملل متحد نیز برای نخستین بار با برافراشته شدن پرچم فلسطین بر سردرِ بیرونی این سازمان موافقت کرده است. این اقدام ها مردم فلسطین را یک گام دیگر به تشکیل نهایی دولت فلسطینی نزدیک می کند؛ امری که رژیم صهیونیستی به شدت از آن واهمه دارد.
در راستای افزایش فشارهای بین المللی بر رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به اشغالگری و جنایت علیه مردم فلسطین، پارلمان اروپا چندی پیش قانونی را تصویب کرد که بر پایه ی آن کالاهایی که در شهرک های غیرقانونی رژیم صهیونیستی تولید می شود برچسب می خورد تا مخالفان سیاست های رژیم صهیونیستی بتوانند از خرید این کالاها خودداری کنند.
در شرایط بغرنج کنونی برای صهیونیست ها، «جان کری» وزیر امور خارجه ی آمریکا اعلام کرده است به زودی برای پایان دادن به درگیری ها در سرزمین اشغالی به خاورمیانه سفر می کند و با دولت های منطقه به رایزنی می پردازد. سفر کری هر چند بیانگر پشتیبانی های همیشگی آمریکا از سیاست های رژیم صهیونیستی است اما اقدام های نتانیاهو در به شکست کشاندن آخرین دور گفت وگوهای سازش که به ابتکار کری شکل گرفته بود، همچنان عامل ناخرسندی واشنگتن از تل آویو است؛ ناخرسندی که به اختلاف هایی میان نتانیاهو و «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا انجامید و در مذاکره های هسته یی نیز نمودی آشکار یافت.
به همین دلیل و با توجه به افزایش اختلاف های نتانیاهو و اوباما، به نظر می رسد در این دور از درگیری ها در سرزمین اشغالی، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با فشار بیشتری از جانب آمریکا رو به رو و این رژیم مجبور شود سیاست های خود در قبال مردم فلسطینیان را تا حدی تعدیل کند.
در مجموع، دور تازه ی درگیری ها در سرزمین اشغالی و مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغالگری های رژیم صهیونیستی می تواند نقطه ی عطف دیگری در تاریخ مقاومت فلسطینی باشد و با افزایش هزینه های داخلی و بین المللی تداوم سیاست های اشغالگرانه ی رژیم صهیونیستی، فلسطینی ها را یک گام دیگر به دستیابی به حقوق نخستین خود نزدیک کند. این امر به ویژه در سایه ی شکل گیری انتفاضه سوم می تواند شتاب بیشتری بگیرد.

از: مهدی جوکار

irna