خط امام : همچون 4 جلسه گذشته که پرونده فساد نفتی در دادگاه انقلاب مورد رسیدگی قرار گرفت، این بار نیز شعبه 15 دادگاه انقلاب میزبان متهمان پرونده فساد نفتی بود. ساعت ۸:۵۰ دقیقه بابک زنجانی با همان لباسهای زندان و تیشرت که بر تن داشت، همراه چند پوشه و نامه وارد دادگاه شد. در […]
خط امام : همچون 4 جلسه گذشته که پرونده فساد نفتی در دادگاه انقلاب مورد رسیدگی قرار گرفت، این بار نیز شعبه 15 دادگاه انقلاب میزبان متهمان پرونده فساد نفتی بود.
ساعت ۸:۵۰ دقیقه بابک زنجانی با همان لباسهای زندان و تیشرت که بر تن داشت، همراه چند پوشه و نامه وارد دادگاه شد.
در این جلسه خواهران بابک زنجانی و برخی اعضای خانواده دیگر متهمان حضور داشتند.
پیش از آغاز رسمی جلسه دادگاه، غلامرضا مهدوی وکیل مدافع وزارت نفت به خبرنگاران گفت که یک ریال از اموال بابک زنجانی فروش نرفته است.
خبرنگاران اجازه ورود تلفن همراه به داخل دادگاه را نداشته و تا پایان جلسه رسیدگی به دادگاه حق خروج نداشتند و اگر بیرون میآمدند، دیگر نمیتوانستند وارد دادگاه شوند.
قبل از رسمیت جلسه دادگاه، خواهران بابک زنجانی با همسر آقای «م.ش.ز» گفتوگو میکردند.
عکاسی از خانواده آقای «م. ش. ز» موجب شد همسر متهم اعتراض کند.
قاضی صلواتی از تماس وکلای خارجی متهم خبر داد و گفت: ما همچنان منتظر واریز پول میمانیم.
بابک زنجانی در دادگاه گفت : بانک مرکزی 5/1 میلیارد به حساب من پول واریز کرده، آن وقت بازپرس میگوید پول فاقد منشأ است، مگر چنین چیزی ممکن است.
میلیاردر نفتی در دو جلسه (چهارم و پنجم) رسیدگی موفق شد جمعاً 52 صفحه از دفاعیات 200 صفحهای خود را قرائت و به دادگاه ارائه کند.
در ادامه دفاعیات متهم باز هم خطاب به قاضی گفت: خسته نشدید؟
وقتی قاضی وقت تنفس داد، بابک زنجانی را از در اول دادگاه خارج کردند که هنگام عبور خطاب به یکی از خبرنگاران لبخند زد و گفت: سلام… مخلصیم! و بعد با لبخند عبور کرد!
میلیاردر نفتی متهم در بزرگترین پرونده فساد مالی تاریخ ایران، در ادامه دفاعیات خود، ادعاهای نامستند متعددی را بر زبان آورد اما هنگامی که با سؤالات نماینده دادستان مواجه شد، به کلیگویی و طفره رفتن از پرسشها بسنده کرد. گویی بابک زنجانی به دلیل ناتوانی در ارائه اسناد بیگناهی خود، تاکتیک سیاسی جلوه دادن پرونده و نشاندن شاکیان خویش بویژه در وزارت نفت را برگزیده و میکوشد با بیان ادعاهای جنجالی و بدون پشتوانه، افکار عمومی را از پیگیری اتهامات مستند خویش منحرف سازد.
به گزارش «ایران»، پنجمین جلسه رسیدگی به پرونده بزرگترین فساد نفتی کشور روز گذشته با حضور نماینده دادستان تهران، متهمان، وکلای شاکیها و متهمان، به صورت علنی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
بابک زنجانی در ادامه دفاعیات جلسه قبل خود اظهار داشت: پیش از ارائه ادامه دفاعیاتم باید مطلبی را به وکیل محترم نفت متذکر شوم. دیروز حدود 40 دقیقه درخصوص فروش نفت صحبت کردم، وزارت نفت بار نفتی خود را به کشورهای محدودی میفروشد و به بیش از هفت کشور اجازه فروش ندارد. این پولها از داخل حساب به حسابهای داخلی کشور و بانک مربوطه قابل پرداخت است. اینکه از یک کشور خارجی پولی را واریز کنید، امکانپذیر نیست. متأسفانه نفتیها چهار شماره حساب را به دادگاه دادهاند و نامه نوشتهاند که باید یادآور شوم آقایان شما 5 دلار پول از بیرون واریز کنید و فیش را در اینجا نشان دهید، آن وقت است که من تمام اتهامات را قبول میکنم اما زمانی که نمیتوانند این کار را انجام دهند، مطرح میکنند که زنجانی دروغ گفته است.
قاضی صلواتی در این هنگام گفت: حسابها را شرکت ملی نفت اعلام نکرده و دادگاه با هماهنگی بانک مرکزی آن را معرفی کرده است که ما منتظر میمانیم تا مسألهای که دیروز شما در این زمینه مطرح کردید، روال اداری خود را طی کند، منتظر ضمانتنامه میمانیم.
وی افزود: اینکه اعلام شده خیلی شماره حسابها به من دادهاند تا پول پرداخت کنم و نکردم، وظیفه قانونیام بوده، من دستورات را نگاه میکنم و اگر برایم خطری نداشته باشد، پرداخت میکنم. مثلاً یکسری از این دستور پرداختها برای صندوق بازنشستگی وزارت نفت بوده است، اما من آنچه صلاح کارم بوده را انجام دادهام.
متهم فساد مالی با بیان اینکه بانکها در خارج از کشور به دو نوع بازرگانی و سرمایهگذاری تقسیم میشوند، گفت: بانکهای بازرگانی، داخل کشورها و با وجه رایج آن کشور کار میکنند، مثلاً بانک ملی و ملت میتوانند با ریال کار کنند و 12 الی 13 درصد سپردههای مردم را به بانک مرکزی میدهند.
وی ادامه داد: این در حالی است که در بانکهای سرمایهگذاری لازم نیست در بانک مرکزی سپردهگذاری شوند، هر چقدر بخواهند میتوانند کار کنند اما نه با ارز آن کشور. در واقع بانکهای سرمایهگذاری فقط پول مردم را سرمایهگذاری میکنند و بانکهای بازرگانی هم وظیفهشان دادن بانک به مردم، پرداخت تسهیلات یا کمک به تاجران است.
بابک زنجانی در ادامه تصریح کرد: بانک مسکن و بانک مرکزی وقتی میخواستند در بانک من حساب باز کنند، برگه یک صفحهای و همچنین آقایان شرکت [اچکی] یک فرم 50 صفحهای را امضا کردند که اگر پولها سرمایهگذاری شود، اشکالی ندارد و با علم به همین موضوع در بانک مالزی حساب باز کردند، فرض میکنیم که من پول شرکت اچکی را سرمایهگذاری کردم که این طور نبوده، اما اگر همین کار را به فرض مثال انجام داده باشم، وظیفه ذاتی بانک من بوده است. وی ادامه داد: خلق پول که اشکالی ندارد، بانکها هم خلق پول میکنند و این خلق پول تا زمانی جرم نیست که بانک بتواند پاسخ مشتری را بدهد، اما هر زمان که نتواند پاسخگوی مشتری باشد، مجرم شناخته میشود. این متهم نفتی درخصوص دستور پرداختها گفت: این دستورها طبق قانون UCP انجام میشود ضمن اینکه قانون این سیستم هر چند سال تغییر میکند، اینکه اعلام شده به من شماره حسابهایی را دادهاند و گفتهاند پرداختهایی انجام دهم که پرداخت نکردهام، به علت این است که وظیفه قانونیام نبوده است. وی ادامه داد: یکی از اختلافات بزرگ ما با بازپرس درخصوص سیستم Cash Desk است. بازپرس میگوید: پول این Cash Desk از کجاست؟ آخر پول را که به Cash Desk منگنه نمیکنند، بلکه سهام و اموال است که Cash Desk را تحت تأثیر قرار میدهد، بانک من همین الان در چین، کره، آلمان و خیلی جاهای دیگر صدها حساب کارگزاری دارد و اگر بخواهم وضعیت حسابهایم را رصد کنم، همه را تک به تک بررسی نمیکنم بلکه از Cash Desk کمک میگیرم.
واریز یک میلیارد یورو به مدت ۸ ماه
متهم فساد مالی در ادامه دفاعیات خود اعلام کرد که بانک مرکزی، بانک FIIB را تأیید کرده، گفت: من در بانک مسکن یک میلیارد یورو به مدت ۸ ماه پول واریز کرده بودم و در بانک توسعه هم 5/3 میلیارد یورو سپردهگذاری داشتم. حالا میگویند این پولها منشأ ندارد و بانک مسکن براحتی پول من را برداشته است. چرا فکر میکنید دولت قبل هر کاری کرده، بیسواد بودند و دولت جدید دکتر و مهندس هستند؛ یعنی قبلاً نمیدانستند زنجانی کلاهبردار است؟ باید بانک مسکن و بانک توسعه، پولهای من را بدهند. چی میخواهید به جان من افتادید و به پای من چسبیدید. اگر در همان بانک مسکن یک میلیارد یوروی خودم را به حساب فرد دیگری میریختم، باز هم پولش را برمیداشتید؟
قاضی دادگاه: البته مدیرعامل سابق بانک مسکن در پرونده سه هزار میلیاردی در شعبه 15 دادگاه انقلاب در حال محاکمه است. متهم ردیف اول پرونده اظهار کرد: در بانکها وقتی میخواهند با یک نفر کار کنند، اول ارزیابی میکنند که سرمایه و خانه و کاشانهاش چقدر است و با این اعتبار جلو میروند و حتی صندوق ضمانت صادرات هم میتواند کتباً این اعتبار را اعلام کند. وقتی بانک مسکن آمد حساب باز کرد، یعنی من تأیید کردم و ۲۴ ساعت وقت داشت پشیمان شود. آنها بعد از یک سال مدعی شدند در حالی که خودش باید جواب مشتری را بدهد.
وی افزود: به عنوان مثال سازمان تأمین اجتماعی ۴ میلیارد یورو به مدت ۶ ماه در حسابش بوده و آن را تأیید کرده است حالا پول را بانک مسکن برداشته و با آنان دعوا دارند. آقای تأمین اجتماعی به بانک مسکن بگو پولت را بدهد و چکات را بردار و برو. جناب آقای قاضی! همه عملیات بانکی من طرفین دارد و موضوع منشأ در این پرونده منتفی است. من آدم ساختگی ندارم و افراد یا تأمین اجتماعی هستند یا وزارت نفت یا بانک مسکن.
وی گفت: وزارت نفت یکی از شرکتهای من به نام «بنگرز» را ارزیابی کرد و اعلام کردند که این شرکت ۸ هزار و ۱۸۹ میلیارد تومان پول دارد و بعد گفتند چون فاقد منشأ است، هزار و ۳۰۶ میلیارد تومان آن شرکت را برداشتند. این کارها در تگزاس هم انجام نمیشود.
پرداخت 67 میلیون یورو و دیدار با هیأت مدیره بانک مسکن
بابک زنجانی در ادامه گفت: من پنجشنبهها شرکتم تعطیل بود و خودم تنها به شرکت میرفتم و کارهای هفتگی را انجام میدادم. یک روز صبح از بانک مسکن با من تماس گرفتند و گفتند که باید حضوری مرا ملاقات کنند، گفتم امروز تعطیل است اما آنها گفتند موضوع مهم است و ساعت 11 صبح به شرکت آمدند. وی با بیان اینکه اعضای هیأت مدیره، مدیرعامل، مدیر حقوقی و… به شرکت من آمدند، گفت: آنها گفتند ما به شخصی 65 میلیارد پول دادهایم، اما از او نه چک داریم نه سفته، روز شنبه هم در مفاسد اقتصادی دادگاه داریم و اگر این پول نباشد، همه ما بازداشت میشویم، لطف کن 65 میلیارد به ما پول دستی بده. وی ادامه داد: من ساعت 12 و 30 دقیقه سوار هواپیما شدم و به کیش رفتم. 67 میلیون یورو به بانک ملت فروختم و پول را آوردم شعبه «ونوس» بانک مسکن و ریختم به حساب یک شرکتی که آنها گفته بودند. آنها قول دادند هفته دیگر پول من را برگردانند، اما من سه ماه تماس میگرفتم و جواب من را نمیدادند. آخر هم گفتند پول نداریم، میتوانیم به تو ملک بدهیم، اما سند آن را هم ندادند. حالا آمدهاند میگویند فردی به نام آقای (ک) از اداره بینالملل ۶۵ میلیون یورو به زنجانی پول داده و زنجانی آن را به ما داده و خودشان را طلبکار کردند، در حالی که آن بنده خدا در عمرش ۶۵ میلیون یورو یکجا ندیده بود. متهم با خنده افزود: شاید هم دیده بود. یک وقت آقای قاضی نگوید داری توهین میکنی. اما به بانک مسکن میگویم اگر در ایران زورم به شما نرسد، در خارج از کشور هر جا پول داشته باشید، میگیرم.
عموبانکیهای خیابان فردوسی
بابک زنجانی در تعریف نرمافزار «کشدسک»، گفت: شاید یک بانک در کشورهای مختلف صدها حساب کارگزاری داشته باشد و اگر بخواهد به فردی وام بدهد یا «السی» باز کند، با نرمافزار «کشدسک» تمام اعتباراتش را یکجا میبیند. همچنین سیستم دیگری به نام «فارکس» داریم، «فارکس» یعنی اینکه مردم دنیا دوست دارند پولشان با پول خارجی رشد کند، اما چون ایران «فارکس» ندارد، بانک مرکزی دلار میخرد به مردم میدهد و وقتی دلار نمیرسد، دلار گران میشود، اما در خارج از کشور سیستم «فارکس» میگوید شما دوست دارید پولت ارزش پیدا کند، پس به شما ربط ندارد که ما با دلارتان چه کار میکنیم. دلارت را به ما بده، اگر سود کرد، سودش را به تو میدهیم. برای همین همیشه دلار در حسابها وجود دارد.
وی افزود: جناب آقای قاضی! من حرفهای «فارکس» هستم و مثل عموبانکیهای خیابان فردوسی نبودم که دلار بفروشم. در «فارکس» میتوانی با صد دلار، هزار دلار معامله کنی و بانک مالزی براساس فارکس کار میکرد، حالا آقای بازپرس میگوید آقای زنجانی دیوانه بوده، دلار را یِن میکرده و بعد یورو میخریده است که همه این عملیات برای بالا بردن «کشدسک» بوده است. بابک زنجانی در ادامه گفت: وقتی اروپا و امریکا بانک من را تحریم کردند، نامهای برای من ارسال شد که روی آن نوشته بود کمک کردن به وزارت نفت ایران، کمک کردن به بانک مرکزی ایران و داشتن نقش کلیدی در جابهجایی طلا و پولها که به این سه دلیل من تحریم شدم. اگر من وکیل میگرفتم و اعتراض میکردم، قطعاً ۲۰ سال زندانی میشدم.
9 شب در سفارت ایران در امارات
وی درخصوص بازداشت خود در امارات گفت: یادم هست در آن روز از مالزی به امارات میآمدم و پشت در نیروهای امنیتی فرودگاه در تلویزیون دیدم که تحریم شدم و همان لحظه پلیس سوت زد و مرا گرفتند و گفتند شما صاحب شرکت سورینت دبی هستید و اگر وزارت اطلاعات نبود، نمیدانستم چکار کنم و ۹ شب در سفارت ایران خوابیدم.
دیدار با مرتضوی از طریق احمدی نژاد
وی گفت: اما این داستان جالب برای همه شاید اهمیت داشته باشد. بعد از تحریم سوئیفت ۱۵ روز دیگر قطع میشد و من مانده بودم چکار کنم، چون قبل از تحریم ۴ میلیارد یورو به حساب تأمین اجتماعی ریخته بودم تا شرکتهایش را بخرم، این فکر به سرم زد تا این پول را جابهجا کنم. با وزیر نفت تماس گرفتم و گفتم با تأمین اجتماعی هماهنگ کنید ۲ میلیارد یورو آن را پس بدهند و بعد حواله کنید تا پول به کشور بیاید، چون HK ایران تحریم بود. خلاصه اینکه خودم به ایران آمدم و پیش آقای سعید مرتضوی، رئیس وقت تأمین اجتماعی رفتم و موضوع را مطرح کردم. او گفت باشد قبول، فردای آن روز مرتضوی را بازداشت و روز بعد آن، او را آزاد کردند؛ اما بعد از چند روز فیلم من و سعید مرتضوی در مجلس به نمایش گذاشته شد. خلاصه اینکه چند روز به گوشی مرتضوی تماس میگرفتم اما برنداشت. به وزیر نفت گفتم و با احمدینژاد صحبت کرد تا اینکه مرتضوی را پیدا کردیم. میلیاردر نفتی اضافه کرد: از بانک مرکزی و احمدینژاد مجوزها را گرفتم و یک روز مانده به فرصت 15 روزه، نزد مرتضوی رفتم و به او گفتم این هم مجوز و این هم نامه، حالا خواهش میکنم با یک پیام پولها را حواله کن که او نیز گفت شرمندهام؛ تا دیروز مدیرعامل بودم اما امروز حتی سرپرست هم نیستم و امضای من دیگر اعتبار ندارد.
واردات سنگ قبر و سنگ پا
متهم اصلی پرونده نفتی افزود: چند روز است در رسانهها میگویید اگر زنجانی میخواهد پول بدهد، باید چک کنیم پولش تمیز باشد و حاصل فروش هروئین، اسلحه و مواد مخدر نباشد و این در حالی است که نفت ایران در حال حاضر جزو کالاهای قاچاق است و پول سیاه محسوب میشود. وی با کنایه خطاب به شرکت نفت ادامه داد: شما پولتان را از امامزاده نیاورید پس همین که هر چی آوردند، بهت دادند را بگیر! من یادم هست روزی که بانک مرکزی را تحریم کردند، سیل عجیبی از جمعیت (100 تا 150 نفر) به بانکهای من ریختند تا پول خود را نجات دهند و من جوابگوی آنها هستم و نامشان را نمیآورم. میلیاردر نفتی اظهار داشت: امریکا پس از تحریم این شرکتها، کشورهای چین، هند، مالزی، کره، ترکیه و فکر کنم پاکستان را تنها مجاز دانست از ایران نفت بخرد و به آنها اعلام کرد حق ندارند در ازای خرید نفت به ایران پول پرداخت کنند. وی افزود: ایران بجز این چند کشور، از هیچ جای دیگر واردات ندارد و از این رو سنگ پا و سنگ قبر و هر چه که فکر کنی از چین وارد میکند در حالی که ما باید داروهایمان را از شرکتهای اروپایی تأمین کنیم.
در ادامه دادگاه، بابک زنجانی در کنایهای به وکیل وزارت نفت گفت: جناب آقا! میگویید پولهای من از مواد مخدر و اسلحه نباشد و تمیز باشد، این در حالی است که نفت ایران الان جزو کالاهای قاچاق است. من یادم هست روزی که بانک مرکزی را تحریم کردند، سیل عجیبی از جمعیت به بانکهای من ریختند تا پول خود را نجات دهند و من جوابگوی آنها هستم و نامشان را نمیآورم.
کار من هیچ گونه اخلال در کشور محسوب نمیشود
زنجانی افزود: بنابراین با توجه به توضیحاتم، هیچ گونه اخلال در نظام اقتصادی کشور نمیتوانسته است رخ دهد و من این همه لوح تقدیر از افراد مختلف دریافت کردم.
متهم به موضوع نرمافزار «آی وان تو، آی وان» که در کیفرخواست ذکر شده بود، اشاره کرد و گفت: در کیفرخواست اعلام شده بود که این نرمافزار مرتبط با کارتهای بانکی خالی از وجه است. در پاسخ به این اتهام باید بگویم ساختن نرمافزار جزو وظایف بانک بوده است. وی به متهم ردیف سوم (م. ش. ز) اشاره کرد و گفت: با مسئولیتی که ایشان در گذشته داشت، کاری ندارم ایشان از دوستان من بود، در مورد نامهای هم که در جلسه سوم قرائت کیفرخواست خوانده شد نیز باید بگویم این مسأله یک امر داخلی بوده و بین هر پدر و پسری ممکن است بحثهایی صورت بگیرد. زنجانی ادامه داد: با هیچ مجموعهای از طریق آقایان «ف. ﻫ» و «م. ش. ز» آشنا نشدم و اینکه میگویند من از طریق این افراد به وزارت نفت آشنا شدم، حرفی غلط است. قاضی دادگاه: در کیفرخواست اشاره شده بود که متهم از طریق بانک در مالزی میلیاردها دلار حاصل از فروش نفت را جابهجا کرده است در این خصوص زنجانی مدعی شد مبلغ یک میلیارد و 427 میلیون به حساب استیتی بنکر از سوی بانک مرکزی واریز شده است و من تنها توانستم 660 میلیون یورو را جابهجا کنم. این یک میلیارد تا زمانی که دست نفت یا بانک مرکزی بوده، برای آنها محسوب میشده و مال آنها بوده اما وقتی برای من واریز شد، جزو اموال من به حساب میآمده است.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: شما این پول را قرار بود به پیمانکاران بدهید بنابراین چه لزومی داشته است که به شما دستمزد انتقال پول را بدهند؟
معاون دادستان در ادامه نیز با طرح یک سؤال از متهم پرسید که آیا بانک مرکزی این پولها را به ارز مربوط به شما داده یا به ریال پرداخت کرده است که زنجانی در پاسخ مدعی شد وجوه با ارز داخلی به من داده شد. متهم در پاسخ به سؤالهای نماینده دادستان هیچ جوابیه و دفاعی نداشت. نجفی، معاون دادستان تهران در ادامه از متهم سؤال کرد آیا در استیتی حق ارسال السی به یکی از بانک م را داشتهای یا خیر که متهم با طفره رفتن، از پاسخ دادن به سؤال امتناع کرد.
متهم نفتی در حالی در دفاعیات خود از کلمه برات استفاده میکرد که در تمام جلسات بازجویی به لفظ السی اشاره کرده بود. در جلسات دفاعیه روز گذشته نیز خطاب به قاضی مدعی شد السی و برات هر دو یکی است. وکیل وزارت نفت نیز در پاسخ به این ادعا اعلام کرد شما از دیروز السی را برات اعلام کردهاید در حالی که این دو یکی نیستند. قاضی صلواتی از متهم سؤال کرد تاکنون از چند صفحه از کیفرخواست دفاع کردهاید و زنجانی پاسخ داد تا صفحه 52 را قرائت کردم.
قاضی صلواتی با اعلام ختم جلسه پنجم رسیدگی به اتهامات متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی گفت: جلسه بعدی رسیدگی به این اتهامات متعاقباً اعلام میشود.
مسئول وصول مطالبات وزارت نفت در واکنش به ادعای بابک زنجانی متهم نفتی، هرگونه طلب شرکت ملی نفت ایران از اشخاص حقیقی و حقوقی را رد کرد. اصغر هندی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سؤال که آیا ادعای بابک زنجانی در جلسه چهارم مبنی بر عدم پیگیری وصول طلب 8/5 میلیارد دلاری از سوی وزارت نفت، تأکید کرد: «این موضوع به طور کلی صحت ندارد و شرکت ملی نفت ایران از هیچ شخص حقیقی یا شرکت حقوقی متعلق به فرد خاصی چنین طلبی ندارد.» وی با اشاره به اینکه مطالبات شرکت ملی نفت ایران عموماً از شرکتهای دولتی است که در اثر تحریمهای تحمیلی امکان انتقال وجوه حاصل از فروش نفت نبوده است، گفت: «این طلبها پس از لغو تحریمها، سریعاً وصول خواهد شد.» مسئول وصول مطالبات وزارت نفت در مورد بدهی شرکت اماراتی به شرکت ملی نفت ایران هم گفت: «این بدهی مربوط به قبل از سال ۱۳۹۲ است و با لغو تحریمها، این شرکت نیز مشکلی در پرداخت بدهی خود ندارد و قطعاً این طلب در آینده نزدیک وصول خواهد شد.»
وکیلمدافع بابک زنجانی توضیحاتی را درباره انتقال اموال موکلش به شرکت نفت ارائه داد. رسول کوهپایهزاده در حاشیه دادگاه در جمع خبرنگاران گفت: این مطلبی که مطرح شده یک ریال از اموال موکلم به پول تبدیل نشده درست نیست و غیرحقوقی است؛ زیرا ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مصوبهای داشته مبنی بر اینکه همه اموال موکلم به شرکت نفت منتقل و به عنوان بخشی از بدهی موکلم برداشته شود که طبق آن مصوبه، این اموال کارشناسی میشود و عیناً به شرکت نفت تعلق میگیرد و از بدهی موکلم کسر میشود. حال مالک [شرکت نفت] میخواهد اموال را بفروشد یا نفروشد، به خودش بستگی دارد. وی با انتقاد از اینکه مطرح شده هنوز اموالی از موکلش منتقل نشده است، گفت: این موضوع درست نیست، زیرا اموال بابک زنجانی شرکتهای وی بوده و اکنون چند ماه است که سهام این شرکتها به شرکت نفت واگذار شده و هیأت مدیره منصوب شرکت نفت در آن فعالیت میکند. البته کنترل و نظارت این شرکتها با وزارت نفت است.
خسرو مبشر / ایران