خط امام : شهرالرمادی، مرکز استان الانبار عراق که همچون فلوجه از حدود دو سال پیش جولانگاه داعش و معارضان مسلح ضددولتی شده در آستانه آزادی قرار گرفت. نیروهای مردمی و ارتش عراق با کنترل بر پل راهبردی البوفراج در شمال الرمادی و عبور از آن به قلب این شهر رسیدند. اسماعیل محلاوی، فرمانده عملیات […]

خط امام : شهرالرمادی، مرکز استان الانبار عراق که همچون فلوجه از حدود دو سال پیش جولانگاه داعش و معارضان مسلح ضددولتی شده در آستانه آزادی قرار گرفت. نیروهای مردمی و ارتش عراق با کنترل بر پل راهبردی البوفراج در شمال الرمادی و عبور از آن به قلب این شهر رسیدند.

اسماعیل محلاوی، فرمانده عملیات استان الانبار به پایگاه خبری السومریه نیوز گفت: نیروهای عراقی پس از عبور از این پل از چندین محور به مرکز الرمادی وارد شدند. محلاوی افزود: نیروهای عراقی با حمایت هوایی جنگنده‌های سوخوی روسی عراق و پس از حمله توپخانه‌ای به مواضع گروهک تروریستی داعش، وارد الرمادی شدند. ابراهیم الفهداوی، رئیس کمیته امنیتی شورای شهرستان خالدیه در شرق الرمادی نیز اعلام کرد نیروهای مشترک عراق تقریباً کنترل اکثر مناطق شهر الرمادی را به دست گرفته‌اند. البته وی مدعی شد که تنها مرکز این شهر باقی مانده است. شهر خالدیه نیز که در کانون درگیری‌ها بود و با پرتاب ده‌ها خمپاره فروریخت.
فرماندهی عملیات الانبار پیش‌بینی کرد: عملیات آزادسازی کامل الرمادی طی ماه جاری میلادی به پایان خواهد رسید. بنا به اعلام این فرماندهی، داعش قدرت انجام حملات گسترده علیه نیروهای امنیتی را ندارد و در حال حاضر اعضای داعش در محاصره هستند و تمامی خطوط حمایت مالی از آنها قطع و اکثر مقرهایشان نابود شده است. نیروهای امنیتی در حال حاضر مشغول خنثی‌سازی بمب‌های کار گذاشته شده توسط داعش هستند.
عملیات آزادسازی الرمادی پس از توقف دو روزه به دلیل بدی شرایط آب و هوا از دیروز صبح از سر گرفته شد. نقاط دیگر استان الانبار هم شاهد عملیات نیروهای مردمی و ارتش بود. نیروهای عراق با کنترل منطقه العمیریه در این استان، چند داعشی را از پای درآوردند. علی ابراهیم، فرمانده عملیات جزیره و بادیه عراق اعلام کرد که در عملیات داوطلبان مردمی و عشایر عراقی در منطقه العمیریه در استان الانبار، هفت داعشی کشته و شش خانه بمبگذاری شده خنثی شدند.
کارشکنی امریکا
منابع نظامی عراق به روزنامه الشرق الاوسط گفتند: نیروهای امریکایی عملیات آزادسازی الرمادی را متوقف کردند. به نظر می‌رسد توقف این عملیات به دلیل مخالفت امریکا با حضور نیروهای مردمی در این عملیات است. امریکا قصد دارد نیروهای داوطلب مردمی در عملیات الانبار شرکت نداشته باشند و نیروهای عشایر محور عملیات قرار بگیرند. بر پایه این گزارش، در حالی که نیروهای مردمی عامل اصلی آزادسازی مناطق مختلفی در عراق بوده‌اند اما امریکا پیشتر با مشارکت آنها در عملیات‌های گوناگون مخالفت کرده بود. مخالفت امریکا با این نیروها در زمان آزادسازی شهر تکریت، زادگاه صدام دیکتاتور سابق عراق، افزایش یافت.
عملیات بزرگ در سنجار
همزمان با عملیات الرمادی در استان نینوا نیز اقدامات ضدتروریستی گسترده‌ای به اجرا درآمده است. موصل، مرکز استان نینوا، در اواخر بهار سال گذشته به اشغال داعش درآمد. موصل هنوز در کنترل داعش است اما این گروه تروریستی در منطقه سنجار استان نینوا در طول 10 ماه گذشته نتوانسته بود پیشروی داشته باشد. یک منبع نظامی در نیروهای پیشمرگه‌های کرد اعلام کرد در تازه‌ترین دور درگیری‌ها 700 عضو داعش کشته شده و در مقابل پیشمرگه‌ها 40 تن از سربازان خود را از دست دادند و 400 تن دیگر نیز زخمی شدند.منطقه سنجار برای داعشی‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که شهر رقه سوریه را به شمال غربی عراق وصل می‌کند. رقه مرکز داعش در سوریه است. داعش از اوت 2014 کنترل منطقه سنجار را که محل سکونت اقلیت‌های دینی چون مسیحیان ایزدی‌ و کاکائی‌ها بود به دست گرفت و ده‌ها هزار نفر از ساکنان این منطقه مجبور به ترک خانه‌هایشان شده یا به دست داعش قتل عام شدند.
العبادی: بغداد از تهدید داعش ایمن است
به یمن پیروزی‌های به دست آمده در هفته‌های اخیر، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق تأکید کرد پایتخت کشور نیز به طور صددرصد از خطرات تروریستی که پیش از این وجود داشت، ایمن شده است. حیدر العبادی گفت: پیش از این تروریست‌ها در مناطق اطراف بغداد حضور داشتند و خطر آفرینی می‌کردند اما اکنون این نگرانی دیگر به تاریخ پیوسته است. وی افزود: نمی‌توانیم اجازه دهیم از نبرد با تروریسم صرفنظر شود. این مسأله در میان سایر مشکلات کشور برای دولت اولویت دارد.