آیت الله علي محمد دستغیب : دیدگاه عمده منتقدان حکومت بر مبنای حفظ و حراست از نظام است
آیت الله علي محمد دستغیب : دیدگاه عمده منتقدان حکومت بر مبنای حفظ و حراست از نظام است

خط امام : جمعی از اعضاء کمیته جوانان مجمع نیروهای خط امام (ره) استان فارس با آیت الله سید علی محمد دستغیب شیرازی دیدار کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، در ابتدای این دیدار صمیمانه که به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت شهید محراب ، آیت الله سید عبدالحسین دستغیب شیرازی برگزار […]

خط امام : جمعی از اعضاء کمیته جوانان مجمع نیروهای خط امام (ره) استان فارس با آیت الله سید علی محمد دستغیب شیرازی دیدار کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، در ابتدای این دیدار صمیمانه که به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت شهید محراب ، آیت الله سید عبدالحسین دستغیب شیرازی برگزار گردید ، سید مهدی سادات شجاعی ، دبیر کمیته جوانان مجمع در استان فارس ، ضمن تسلیت سه مناسبت پایانی ماه صفر ، با نکوداشت شخصیت والای شهید بزرگوار دستغیب ، حضور در محضر آیت الله العظمی سید علی محمد دستغیب را فرصتی مغتنم برای جوانان مجمع دانست تا از رهنمودهای ایشان بهره مند گردند.

وی سپس با اشاره به سوابق عملکردی مجمع نیروهای خط امام (ره) در کشور و استان فارس ، در گزارشی اجمالی به شرح بخشی از فعالیت های کمیته جوانان و دانشجویان مجمع پرداخت.

در ادامه ، حضرت آیت الله دستغیب ضمن خیر مقدم به حاضران ، با اشاره به آیات اول سوره مبارکه ابراهیم و 257 سوره مبارکه بقره در مبحثی اخلاقی به شرح و تفسیر دو واژه کلیدی نور و ظلمت و ضرورت حرکت جامعه از ظلمت به نور پرداختند.

ایشان اظهار داشتند : ظلمت در لغت به معنای تاریکی و نور به معنای روشنایی است ، لکن در پس معنای لغوی باید با توجه به آیات و روایات ، معنای عقلانی و دقیق ظلمت و نور که مورد تاکید خدای باریتعالی است مشخص گردد.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: ظلمت از ظلم برگرفته شده و تجاوز به حقوق دیگران اعم از جان و مال و هر گونه حقی که افراد در اجتماع و از جمله در ارتباط با حکومت دارند مصداقی از مصادیق بارز ظلم و ظلمت است.

ایشان تاکید کردند: مردم در هر جامعه حقی بر گردن حاکمیت دارند و البته حاکمیت هم حقی بر گردن مردم دارد و عملا هر دو ، یعنی هم مردم و هم حاکمیت حقی بر گردن یکدیگر دارند که باید مراعات شود و در این مسیر اگر حاکمیت نتواند شرایط زندگی عادلانه را در بخش های مختلف ، اعم از اقتصادی ، سیاسی و دیگر حوزه ها در جامعه فراهم نماید نه تنها به مردم ظلم کرده است بلکه این ظلمت راه روشن را از مردم سلب کرده و زمینه ساز نگرانی و سردرگمی در اجتماع خواهد شد.

ریاست حوزه علمیه اباصالح در ادامه اضافه کردند: اگر حاکمیت آنچه را که حق مردم است برای آنها فراهم کند و مردم به معنای واقعی مشاهده کنند که بیان حاکمیت با عمل حاکمان یکی است و در برابر انتقادات صحیح جبهه گیری نمی کنند ، مسلما تابع حکومت خواهند بود.

ایشان عنوان داشتند: این روش و منش ، روش و منش پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار علیهم السلام بوده که همواره در میان مردم حضور داشتند و به دیدگاهها و انتقادات مردم توجه می کردند و در هر شرایطی علی رغم وجود دشمنان بسیار اجازه نمی دادند که فاصله ای بین ایشان و مردم ایجاد شود.

آیت الله دستغیب تاکید کردند: در زمان فعلی نیز ، جامعه چنین انتظاری دارد و چنانچه پیشنهاد و انتقادی نیز در خصوص حکومت به وجود آمده ، این پیشنهادات و انتقادات در راستای اصلاح و حفظ حاکمیت است و قدر مسلم همه منتقدان دلسوز ، با نیت حفظ و حراست از نظام اسلامی که بر مبنای اصول دین مبین اسلام و قرآن و با رهبری امام خمینی (ره) به ثمر نشسته ، دیدگاههای خود را مطرح می کنند و در حقیقت نگرانند که مبادا مردم اینقدر در سردرگمی و تاریکی و بعضا بی عدالتی برخی قرار بگیرند که خدای نکرده اغتشاشی صورت بگیرد و حکومت مجبور به سرکوب شود که اگر چنین اتفاقی رخ دهد و چنین شرایطی شکل بگیرد مگر حکومت تا چه حد می تواند به سرکوب ادامه دهد.

ایشان افزودند: در هر حال دیدگاه عمده منتقدان حکومت بر مبنای حفظ و حراست از نظام است و نه در راستای از بین بردن آن و چنانچه هشداری هم داده می شود این هشدار ، هشدار ناصحانه به افرادی است که در راس هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کردند: ما و دیگر منتقدان منصف نه به دنبال مال و نه به دنبال جایگاه و مقام هستیم و اتفاقا همیشه هم در معرض خطریم ، چرا که برخی در مقابل هر گونه انتقاد ، منتقدان خود را فتنه گر خطاب می کنند.در حالی که ما از بیان این انتقادات قصد دستیابی به جاه و جلال نداریم و چنانچه در خصوص انتخابات مجلس خبرگان یا مجلس شورای اسلامی و مواردی از این قبیل پیشنهاداتی ارائه می دهیم ، این پیشنهادات صرفا از سر دلسوزی و در راستای پشتیبانی از حکومت و رهبری است و به عنوان نمونه معتقدیم مجالسی باید تشکیل شود که به معنای واقعی مستقل و در راس امور باشد تا مردم از وجود آن بهره مند شوند ، لذت ببرند و حمایت کنند.

ایشان در بخش دیگری از بیانات اخلاقی خود به ضرورت توجه به نورانیت درونی اشاره کردند و افزودند: در مسیر تحقق هر گونه اصلاح باید به جنبه های نورانیت فردی و جمعی نیز توجه کرد و با تبعیت از سیره حضرت پیامبر (ص) و ائمه اطهار علیهم السلام بررسی کرد که به چه میزان از منش و روش این بزرگواران پیروی و تبعیت کرده ایم و چه میزان از خصوصیات آنان ، درون ما که مدعی پیروی از اسلام و خط امام هستیم ، وجود دارد.

آیت الله دستغیب تصریح کردند: از جمله خصوصیات اهل بیت علیهم السلام که در قرآن کریم به صراحت عنوان شده صداقت است. این بزرگواران به تمام معنا صادق هستند یعنی درون و برونشان یکی است و وقتی بیان می کنند که خداپرستند به معنای واقعی خداوند را تنها معبود خود قرار می دهند و از هر گونه شرک به دور می باشند.

ایشان اضافه کردند: باید با توجه به درون از هرگونه شرک که منشاء آن نفس اماره هست دوری کرد و و در همه حال متوجه بود که اصل ، اساس و مسبب هر اسباب وجود مبارک باریتعالی است.راه دوری از منیت و شرک نزدیکی به خداست و برپا داشتن نماز اول وقت همراه با حضور قلب خواهد توانست انسان را از هرگونه شرک دور سازد.

آیت الله دستغیب با اشاره به خصایص اخلاقی سومین شهید محراب ، آیت الله دستغیب ، خواندن کتاب صلوه الخاشعین ایشان را به جوانان توصیه و تاکید کردند: باید در مسیر اصلاح جامعه هم مصلح خودتان باشید و هم مصلح دیگران.

ایشان در پایان به اتفاقات سال 88 اشاره کرده و اظهار داشتند: آقایان میر حسین موسوی و مهدی کروبی از افراد صالح ، دلسوز و پیرو راه امام بوده و امتحان خود را در انقلاب پس داده اند و هرگز از انقلاب و نظام منفک نشده و همواره به دنبال تحقق تقاضا و مطالبات مردم بوده اند و قطعا در طول این مدت هم با خدای خود مانوس بوده اند و ما دایما برای سلامتی جسمانی و روحانی ایشان ورهایی این عزیزان از شرایط کنونی دعا میکنیم.

IMG_3111IMG_3097

IMG_3114