خط امام : ضیافت افطاری ماه مبارک رمضان به میزبانی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان فارس و با حضور استاندار فارس مهندس افشانی ، پژوهش معاون سیاسی استاندار ، تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی،نمایندگان تعدادی از احزاب و فعالین سیاسی اجتماعی اصلاح طلب برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام […]
خط امام : ضیافت افطاری ماه مبارک رمضان به میزبانی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان فارس و با حضور استاندار فارس مهندس افشانی ، پژوهش معاون سیاسی استاندار ، تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی،نمایندگان تعدادی از احزاب و فعالین سیاسی اجتماعی اصلاح طلب برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، متن سخنرانی رزاق خواجه زاده دبیر محترم مجمع نیروهای خط امام استان فارس در این ضیافت که با استقبال حاضرین نیز همراه بود در ادامه می آید .
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت حضار محترم و آرزوی توفیقات متعالی
در محضر استاندار محترم و همراهان ارجمند، نمایندگان معزز مردم در مجلس شورای اسلامی و فعالان عرصهی سیاست در استان فارس، در بحث مطالبات مردمی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در موضوع آسیبهای اجتماعی چند نکته عرض مینمایم:
آسیبهای اجتماعی گسترهی وسیعی دارد که شامل اعتیاد، خودکشی، افسردگی، قتل، خشونت، سرقت، طلاق، فساد و فحشاء، پروندههای قضایی، تصادفات و تلفات غیرمعمول رانندگی، آسیبهای نوظهور، استفاده نامناسب از شبکههای اجتماعی و اینترنت و از این قبیل موضوعات میباشد.
اولین معضل در حوزهی آسیبهای اجتماعی این است که یا آمارهای دقیقی وجود ندارد و یا به دلایل مختلف از اعلام آن خودداری میشود؛ درصورتیکه این پنهانکاریها فقط به گسترش آسیبهای اجتماعی کمک میکند و لا غیر و این نوع نگرشها باعث میشود که نیات شیطانی خیلی زود به جنایت تبدیل شود! این در حالی است که در برخی کشورها بهمحض وقوع یک جنایت، شبکههای تلویزیونی برنامههای معمول خود را قطع و اقدام به انعکاس اخبار لحظهبهلحظه آن جنایت مینمایند.
بااینوجود همین آمارهایی که بعضاً بهصورت رسمی منتشر میشود حکایت از وضعیتی دارد که میتوان از آن بهعنوان یک فاجعه ملی یادکرد:
آمار رسمی حکایت از حداقل یک و نیم تا دو میلیون معتاد در کشور دارد و اگر هر معتاد حداقل یک خانوادهی سهنفری داشته باشد یعنی بهطور مستقیم بین شش تا هشت میلیون خانواده ایرانی درگیر این بلای خانمانسوز هستند. باکمال تأسف طبق آمار رسمی 42000 معتاد کارتنخواب در کشور شناساییشدهاند!
آمارها نشان میدهد در 9 ماه ابتدایی سال ۹۲ روزی بیش از ۱۱ نفر در کشور خودکشی کردهاند. بر اساس آمار اعلامشده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در ۹ ماهه سال گذشته ۳۱۲۵ نفر خودکشی کردهاند.
آمار طلاقها در سال 92، نیز به 155 هزار و 369 نفر رسید، در شبانهروز 426 واقعه طلاق، و در هر ساعت 18 نفر از زوجین طلاقشان به ثبت رسید
در کنار زنان مطلقه، زنان معلقه، یعنی زنی كه به هر دلیل همسر او ترك سرپرستی كرده! وجود دارد که خود نوعی آسیب است و آمار دقیقی از آنها در دست نیست.
در سال نودودو 760 نفر براثر اصابت سلاح سرد جان باختناند . یعنی هرروز 2 نفر! بهراستی آیا جان «انسان» با «انسان» فرق دارد که خبر مرگ عدهای در بوق و کرنا میشود و عدهای خاموش جان میدهند. مگر پیامبر اکرم (ص) نفرموده است که ای مردم شما مانند دندانههای شانه باهم برابرید و گرامیترین شما باتقواترین شماست! پس تبعیض حتی برای خبر مرگ چرا؟!
وجود 15 میلیون پرونده قضایی ، کشته شدن حدود 18 هزار نفر در سال در اثر حوادث رانندگی و تبعات آن و سایر آسیبها که بعضاً هیچگونه اطلاعی از آنها منتشر نمیشود همه و همه حکایت از یک فاجعه ملی دارد! و البته استان فارس نیز در این میان جایگاه خوبی ندارد، بهخصوص در بعد خشونت، طلاق، ایدز، اعتیاد و برخی آسیبهای دیگر …
جناب آقای استاندار، نمایندگان محترم مجلس و فعالان معزز عرصهی سیاست
بدون شک پرداختن به موضوع آسیبهای اجتماعی که به یک فاجعه ملی تبدیلشده است بایستی در اولویت اول مسائل کشور و استان قرار گیرد که در غیر این صورت بنیان اخلاق و معرفت بیشازپیش متزلزل خواهد شد و «قومی که گشت فاقد اخلاق مردنی است.»
آسیبهای اجتماعی بهصورت زنجیرهای به هم ارتباط دارند برای مثال 30% طلاقها به دلیل اعتیاد به مواد مخدر است و یا یکی از عوامل سرقت اعتیاد است و یا ناامیدی باعث روی آوردن به اعتیاد است و …
حضار محترم
برای برونرفت از این وضعیت اولاً نیاز به عزم ملی است و ثانیاً ایجاد اشتغال، تقویت دستگاههای آموزشی و تربیتی کشور بهویژه آموزشوپرورش و آموزش عالی، تقویت نهادهای نظارتی و قضایی، تقویت نهاد خانواده و بهکارگیری قدرت و توان تشکلهای مردمنهاد و نیز توجه جدی رسانههای جمعی به این معضلات، ازجمله مواردی است که میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی کمککننده باشد. ان شاء الله