خط امام : جمعی از احزاب اصلاح طلب طی بیانیه مشترکی به مناسبت رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن تسلیت و ابراز تاسف از فقدان ایشان در بخشی از این بیانیه آمده ، آیتالله هاشمی رفسنجانی سند زنده تاریخ تکوین انقلاب اسلامی بود و درگذشت ایشان دریغ و حسرت بسیاری را به همراه داشت. این […]
خط امام : جمعی از احزاب اصلاح طلب طی بیانیه مشترکی به مناسبت رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن تسلیت و ابراز تاسف از فقدان ایشان در بخشی از این بیانیه آمده ، آیتالله هاشمی رفسنجانی سند زنده تاریخ تکوین انقلاب اسلامی بود و درگذشت ایشان دریغ و حسرت بسیاری را به همراه داشت. این را به وضوح در برهم ریختن صف موافقان و مخالفان او میتوان نظاره کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، متن کامل این بیانیه که به امضای مجمع نیروهای خط امام ،حزب مردمسالاری، حزب اعتماد ملی، حزب اراده ملت ایران، انجمن اسلامی مهندسان ایران، حزب وحدت و همکاری ملی، حزب آزادی، حزب همبستگی دانش اموختگان ایران، حزب ایثارگران انقلاب اسلامی، انجمن نواندیشان عصر سبز(حوزه های علمیه)، کانون فارغ التحصیلات آذربایجان غربی و جمعیت ایران فردا رسیده است ، در ادامه می آید.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند. سوره مبارکه الأحزاب آیه ۲۳
این روزها در غم و بهت فقدان مبارز خستگی ناپذیر و ذخیره انقلاب، آیتالله هاشمی رفسنجانی، شخصیت تاثیرگذار تاریخ معاصر و از استوانه های اصلی انقلاب اسلامی به سر میبریم .
فقدان ناگهانی یادگار دوران غربت نهضت امام (سلام الله علیه)، اقشار مختلف مردم و طیفهای گوناگون سیاسی و اجتماعی را تحت تاثیر خود قرار داد که نشان از عمق جایگاه بی بدیل ایشان است.
انقلاب اسلامی مردم ایران از همان آغاز پیروزی با بحران آفرینی و کینه توزیهای دشمنان مواجه بود، حذف شخصیت ها و نیروهای اصلی انقلاب و یاران امام(ره) در کنار جنگ هشت ساله تحمیلی در دهه اول انقلاب، از بارزترین آنها محسوب میشود در این میان به گواه تاریخ، آیتالله هاشمی رفسنجانی از مهمترین عناصر کنترل و مدیریت آن دوران است که توانست با بهرمندی از ویژگیهای شخصی و با اتکا به اعتماد و اطمینانی که از سوی امام (ره) در طول دوران مبارزات بدست آورده بود، نقشی تاریخی را ایفا کند، از همین رو ایشان همواره در معرض قضاوتهای ناصواب، غیر اصولی و گاه کینه توزانه بود، آنچه شخصیت سیاسی آیتالله هاشمی رفسنجانی را همیشه در جایگاهی متمایز قرار داد، توجه به عنصر زمان و مکان در مواجهه با موضوعات و بحرانهای انقلاب بود. ویژگیی که در بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی طیف گستردهای از موافقان و مخالفان را برای او رقم زد که بخش وسیعی از گروهها و طیفهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی را در برمیگرفت.
اگر محوریترین شعار انقلاب اسلامی ” استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است، پس میتوان در صورتبندی حیات سیاسی، اجتماعی آیتالله هاشمی تلاش برای پاسداری و احیای این عناصر محوری انقلاب را به وضوح مشاهده و نقش بی نظیر و تاریخی ایشان را در آن بازشناخت، همین غفلت موافقان و مخالفان ایشان از بازشناسی و عمق یابی تصمیمات وی بود که همواره منشاء قضاوتهای مغرضانه و غیر اصولی گردید .
ایشان را میتوان نمادی از اعتدال همراه با پویایی و امید به تحقق همه جانبهی اهداف انقلاب اسلامی دانست. از همینرو بر خود وظیفه میدانست در جهت توازن در مسیر توسعه کشور دائما در عرصههای گوناگون نقشآفرین باشد. مبارز انقلابی که با وجود جایگاه ممتاز و کم نظیر خود هیچ گاه از قرار گرفتن در معرض انتخاب مردم نهراسید. امری که هم نشان از شجاعت و صدق ایشان در امور بود و هم گواه باور و اعتقاد راسخ وی به ساختار مردمسالارنه نظام اسلامی بود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی سند زنده تاریخ تکوین انقلاب اسلامی بود و درگذشت ایشان دریغ و حسرت بسیاری را به همراه داشت. این را به وضوح در برهم ریختن صف موافقان و مخالفان او میتوان نظاره کرد. این بر هم ریختگی ناشی از عدم تشخیص منافع ملی، نهادینه نگشتن فرهنگ نقد و مخالفت سازنده و غرض ورزیهای شخصی و جناحی و عدم تشخیص درست سرمایهها و ذخایر کشور است .
اما امروز آنچه پس از درگذشت ایشان رقم خورده، حیات دوباره آیتالله در مسیر انقلاب اسلامی است، همچنان که با رفتن یاران دیرین هاشمی در همان آغازین سالهای انقلاب، گرچه نقصانهای بسیاری پدیدار گشت اما هرکدام از آنان حیاتی دوباره در تاریخ انقلاب یافتند. این حیات را در شخصیت هایی همچون شهیدان مطهری ، بهشتی ، رجایی و باهنر و بسیاری دیگر از یاران انقلاب به وضوح میتوان یافت. آنچه امروز حائز اهمیت است بازگشت به صورت بندی ساختاریافته ای است که هاشمی در شاگردی مکتب امام به آن دست یافت و در اندیشه و عمل، خود را مقید به دفاع و حرکت در مسیر “استقلال، آزادی وجمهوری اسلامی میدانست .
گرچه بازخوانی و نقد منصفانه عمق حضور او در عرصههای گوناگون انقلاب از زمان مبارزه تا پیروزی و پس از آن میسر نگشت، امید است در برخورد با دوران پس از فقدان ایشان عبرتهای لازم به دست آمده باشد .
احزاب اصلاح طلب، رحلت این عالم مجاهد، یار دیرین امام (سلام الله علیه) و مشاور صادق و امین رهبری و همراه شجاع ملت را به محضر ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ، رهبرمعظم انقلاب ، ملت بزرگوار ایران، علماء و حوزه های علمیه و خانواده ایشان مخصوصاً همسر و فرزندان گرامی تسلیت می گویند