علی اوسط هاشمی مدیری نواندیش، توسعه گرا و آشنا با چالش های امنیتی
علی اوسط هاشمی مدیری نواندیش، توسعه گرا و آشنا با چالش های امنیتی

یادداشتی از امیررضاخیرخواه** قدرشناسی و شکرگزاری نعمت های الهی یکی از مهمترین نشانه‏ های ایمان واقعی ست. در روایات و سخنان اولیای خدا قدرشناسی و سپاسگزاری از کسانی که راه رسیدن به نعمات الهی را هموار نموده اند همسنگ شکرگزاری از خدای تبارک و تعالی دانسته شده است تا آنجا که حضرت رضا (ع ) […]

یادداشتی از امیررضاخیرخواه**

قدرشناسی و شکرگزاری نعمت های الهی یکی از مهمترین نشانه‏ های ایمان واقعی ست. در روایات و سخنان اولیای خدا قدرشناسی و سپاسگزاری از کسانی که راه رسیدن به نعمات الهی را هموار نموده اند همسنگ شکرگزاری از خدای تبارک و تعالی دانسته شده است تا آنجا که حضرت رضا (ع ) فرموده اند :

« من لم یشکر المنعم من المخلوقین لم یشکر الله عزوجل‏» یعنی آنکس که لطف و خوبی مخلوق خداوند را قدردان نباشد، شکرگزار نعمت های خدای عزوجل نیز نخواهد بود.

و چه نعمتی والاتر و عظیم تر از نعمت امنیت که به فرمایش پیامبر اعظم (ص) همواره مورد ناسپاسی واقع شده و قدرش وقتی دانسته می شود که دیگر در میان نباشد !

در حالی که یک منبع نزدیک به وزارت کشور تمامی شایعات و گمانه زنی ها درباره جابجایی، برکناری و یا تغییرات استانداران کشور را مردود دانسته و اعلام کرده است که فرآیند تعیین استانداران تا لحظه نهایی پیشنهاد هیئت دولت به وزارت کشور کاملا محرمانه می باشد و اخیرا معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشته است که اطلاعات دقیقی در خصوص جابجایی یا ابقای استاندار سیستان و بلوچستان در دسترس نیست، چند کانال خبری وابسته به یک طیف خاص در استان به این گمانه زنی ها دامن زده اند و با نادیده گرفتن خدمات و اقدامات مثبت و ارزنده استاندار دولت یازدهم در سیستان و بلوچستان از تغییر یا جابجایی علی اوسط هاشمی ابراز خرسندی کرده اند.

برادران گویا فراموش کرده اند که در دوران مدیریت دولت های نهم و دهم که با گوشت و پوست و استخوانشان از آن حمایت می کردند و به ساحت آن تبرک و تقرب می جستند ! با سوء عملکردها و رویکردهای تنش زا و هزینه آفرینش در تمامی ابعاد ملی و منطقه ای ، کمتر روزی بود که امنیت این خطه پاک از میهن اسلامی مان به مخاطره نیفتد و هموطن، شهروند و هم استانی مظلومی قربانی آتش اختلاف و تفرقه نشود و سلسله عملیات های تروریستی گروهک های معاند، آسایش و امنیت این مردم شریف را مختل نکند.

به راستی در آن شرایط گزینه ای مناسب تر از علی اوسط هاشمی با سوابق اجرایی چون: معاونت سیاسی و امنیتی استانداری کردستان در دوره اول اصلاحات، فرمانداری تهران در دوره دوم اصلاحات، فرمانداری شهرستان گیلانغرب، مدیریت کل سیاسی و انتظامی استانداری کرمانشاه، مدیریت کل سیاسی و انتظامی استانداری چهارمحال و بختیاری، بخشداری مرکزی شهرستان کنگاور، مدیریت کل ثبت احوال استان کردستان، مدیریت کل ثبت احوال استان یزد و …. چه کسی می توانست باشد؟ با کارنامه یی که رنگ سیاسی – امنیتی آن پر رنگ و انتصابی که برای استان سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط ژئوپلیتیکی و ژئو استراتژیکی ویژه آن بسیار اصولی و بجا بود.

علی اوسط هاشمی سیاستمدار اصلاح طلب آشنا با چالش های امنیتی و مدیر نواندیش و توسعه گرایی ست که – با در نظر گرفتن همه کاستی ها و نقص ها – من حیث المجموع کارنامه قابل قبولی را از خود در سیستان و بلوچستان ارائه داده است.

میانگین ۷۵/۵درصدی مشارکت مردم استان در انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری و پیشتاز شدن سیستان و بلوچستان در رای به دکتر روحانی با نرخ ۷۳/۲ درصدی که نشانگر رضایتمندی عمده مردم سیستان و بلوچستان از اقدامات دولت یازدهم در این منطقه است به روشنی این ادعا را اثبات می کند.

مردمانی نجیب و بلند نظر که با وجود محرومیت های اقتصادی فراوان به وعده چند برابر شدن یارانه های نقدی شان از سوی نامزد رقیب دکتر روحانی – بزرگوارانه – نه گفتند و دولت تدبیر و امید را تَکرار کردند.

علی اوسط هاشمی توانست نظر ویژه دولت را به سیستان و بلوچستان جلب کند و زمینه حضور اعضای مهم هیئت دولت را در استان فراهم نماید،

در حالی که از سال ۵۸ تا ۹۲ حدود ۹۲۰۰ میلیارد تومان در استان سرمایه گذاری شده بود این میزان در مدت چهار سال دولت یازدهم به ۱۳ الی ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید.

۵۴۰میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در بخش های بندر، نیروگاه و انرژی های نو جذب شد. و سیستان و بلوچستان سومین استان کشور در جذب سرمایه شد.

تعداد پایانه های مرزی بین المللی رسمی استان در دولت یازدهم از ۲ پایانه به چهار پایانه افزایش یافت.

شناسایی و اکتشاف معادن در قالب ۵۷ محدوده اکتشافی با وسعتی در حدود ۴۶ هزار کیلومتر مربع به تصویب رسید.

طرح آبرسانی به ۴۶ هزار هکتار از زمین های زراعی سیستان از طریق لوله با رویکرد آینده نگرانه تصویب شد و به اجرا رسید.

طرح توسعه بندر چابهار و انتخاب آن به عنوان قطب سوم توسعه پتروشیمی کشور و ایجاد بیش از ۲۳ مجتمع پتروشیمی در این منطقه ، اجرای خط انتقال گاز متان از عسلویه به چابهار و ایجاد مجتمع پتروشیمی پروپیلن در ایرانشهر از جمله اقدامات دولت یازدهم در این منطقه است.

اجرای طرح تحول نظام سلامت از سوی دولت یازدهم علاوه بر کاهش هزینه های درمانی اقشار مختلف مردم بویژه خانواده های کم درآمد در سیستان و بلوچستان سبب توسعه روز افزون زیر ساخت های بخش بهداشت و درمان در این استان گردید.

مقام عالی دولت یازدهم در سیستان و بلوچستان با انتصاب معاون، فرمانداران و مدیران زن زمینه را برای نقش آفرینی بانوان در شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر استان فراهم نمود و توجهات داخلی و خارجی زیادی را به استان معطوف کرد.

از ظرفیت ها و توانمندی های نیروهای بومی ، فارغ از نگاه های قومی و مذهبی ، در رده های مختلف استفاده گردید و وحدت، وفاق و همدلی مذاهب و قومیت ها در استان بعنوان یک سرمایه ارزشمند اجتماعی ارتقا یافت و راه را بر بروز منازعات قومی- مذهبی و نیز مخاطرات امنیتی سد نمود .

۱۲۷هزار بازمانده از تحصیل در کلاس های درس با پذیرش۶۵۰۰ دبیر جذب شدند وبرای ۲۳۰۰۰ نفر از مردم استان شناسنامه صادر شد و ۱۶۰۰۰ مورد منع خدماتی از شناسنامه ها رفع گردید.

پس از سالها مشقت و چشم انتظاری ، مردم استان روشن شدن مشعل گاز در زاهدان را نظاره گر شدند و گازرسانی به مرکز پهناورترین استان ایران کلید خورد تا اقتصاد استان را با تحولی شگرف روبرو سازد.

علی اوسط هاشمی در حوزه جوانان نیز موفق به جلب نگاه ها در سطح ملی شد و بعنوان استاندار برتر جوان باور و جوان یاور مورد تجلیل قرار گرفت.

وی همچنین به پاس تلاش هایش در زمینه نهادینه کردن دیدگاه زیست محیطی در طرحهای توسعه ای استان، بازنگری طرح آمایش استان و توسعه و ترویج فرهنگ محیط زیست و جلب مشارکت مردم ، جایزه اول ملی محیط زیست ایران را نیز کسب کرد.

ثبت شهر سوخته و کویر لوت در فهرست آثار جهانی یونسکو دو دستاورد بزرگ و قابل توجه دولت یازدهم در سیستان و بلوچستان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری بود. روستای کلپورکان سراوان نیز در مسیر ثبت قرار گرفت و اولین روستای جهان و سومین اثر از سیستان و بلوچستان شد که درفهرست آثارجهانی به ثبت می رسد. همچنین چهار پرونده میراثی دیگر نیز برای ثبت در فهرست پیشنهادی یونسکو آماده شدند. امسال سیستان و بلوچستان برای اولین بار بعنوان مقصد گردشگری ملی معرفی گردید.

و اینها فقط بخشی از دستاوردهای دولت یازدهم و دوران مدیریت مهندس هاشمی در سیستان و بلوچستان است و لیست کردن همه اقدامات صورت گرفته در این مجال نمی گنجد.

« و ان تعدوا نعمة الله لاتحصوها »

هفدهمین استاندار بعد از انقلاب در سیستان و بلوچستان توانست نقش بسیار بزرگی را در تغییر نگاه ها به منطقه جنوب شرق کشور ایفا کند و سیستان و بلوچستان را در قواره ملی مطرح نماید..

همراهی قاطبه مردم ، نخبگان و شخصیت های برجسته مذهبی ، سیاسی و قومی استان با وی در این ۴ سال بخوبی مشهود بود، اگرچه از سوی برخی شخصیت ها در مناطقی از شمال استان مخالفت ها و انتقاداتی وجود داشت اما نمی توان آن را به کل استان تعمیم داد و مخالفت دو نماینده ای که نه فقط با علی اوسط هاشمی بلکه با دولت تدبیر و امید، که منبعث از اراده ملتی آگاه برای تغییر در بهار ۱۳۹۲ بود، اختلاف نظر مبنایی داشته و دارند را «مخالفت بیش از نیمی از نمایندگان مردم استان….!!! » قلمداد نمود .

گرچه نگارنده بر این باوراست که این برادران خود نیز بخوبی بر این واقعیات واقفند،اما چه می توان گفت؟

به قول حضرت مولانا:

«چون غرض آمد هنر پوشیده شد

صد حجاب از دل به سوی دیده شد »

و به قول شیخ اجل سعدی شیرازی

«کسی به دیده انکار گر نگاه کند

نشان صورت یوسف دهد به ناخوبی»

اما این برادران خوب است به این نکته نیز واقف باشند که با جابجایی یا تغییر احتمالی استاندار سیستان و بلوچستان آنها باز هم طرفی نخواهند بست زیرا هر فردی که بر مصدر امر استانداری سیستان و بلوچستان قرار گیرد استاندار دولت اعتدال گرای حسن روحانی و ادامه دهنده روندی خواهد بود که علی اوسط هاشمی آن را برای اولین بار در این استان کلید زده است.

 

*عضوشورای مرکزی سازمان جوانان مجمع نیروهای خط امام کشور

*دبیر شاخه سیستان و بلوچستان مجمع نیروهای خط امام