امروز روز پنجم است که در محاصره ایم ، آب را جیره بندی کرده ایم … عطش همه را هلاک کرده ، همه را … جز شهدا که حالا کنار هم در انتهای کانال خوابیده اند دیگر شهدا تشنه نیستند ! فدای لب تشنه ات ای پسر فاطمه علیهاالسلام .(آخرین برگ دفترچه یادداشت شهید تفحص […]
امروز روز پنجم است که در محاصره ایم ،
آب را جیره بندی کرده ایم …
عطش همه را هلاک کرده ،
همه را … جز شهدا که حالا کنار هم در انتهای کانال خوابیده اند
دیگر شهدا تشنه نیستند !
فدای لب تشنه ات ای پسر فاطمه علیهاالسلام .(آخرین برگ دفترچه یادداشت شهید تفحص شده در کانال ).
دوران دفاع مقدس فصل بلندی از تاریخ سرزمینِ مان ایران را تشکیل می دهد .
فصل تلاش ، مجاهدت و ایثار مردم که نباید هرگز از یاد رود . فصلی که مردم همان هایی که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) آنان را ولی نعمت می دانست یک دل و یک دست در سراسر ایران برای دفاع از آئین و میهن از جان و مال خود گذشتند.
هشت سال دفاع مقدس تجربه گرانی است که نباید فراموش شود . این تجربه ی با هم بودن ملت ایران را باید گرامی داشت و از درس های آن بهره برد . فصلی که هنوز در جای جای کشور نشانه های آن باقی است و نور افشانی می کند .
فصلی که مهربانی و ایثار بین مردم معنا داشت .
وقتی حرف از هشت سال دفاع مقدس می شود ، یعنی امام ، یعنی مردم ، یعنی از جبهه تا جماران ، یعنی اخلاص، یعنی بسیج ، یعنی ارتش ، یعنی سپاه ، یعنی جهادگران، سنگر سازان بی سنگر ، یعنی هنر خدایی بودن ، یعنی خرمشهر ، یعنی فتح المبین ، یعنی والفجر هشت ، یعنی عبور غواصان از اروند خروشان در سرمای زمستان ، یعنی کربلای پنج ، یعنی لب های خشک و ترک خورده بچه های رزمنده در جزایر، یعنی پنج روز محاصره در کانال کمیل ، یعنی عبور از میدان مین و سیم خاردار ، یعنی قطعه قطعه شدن دوستی در گرمای جنوب ایران که تا لحظاتی قبل افتخار همنشینی و همراهی و همسنگری و هم صحبتی با او را داشته ای ، یعنی مهاجرت اجباری گروهی از مردم عزیز مرز نشین ایران و رها نمودن دار و ندار زندگیشان ، یعنی قصه پر غصه هویزه و سوسنگرد ، یعنی سبقت برای به خدا رسیدن نه سبقت برای رسیدن به دنیایی که به تعبیر امام علی ( ع ) از آب دهان بز نیز پست تر است .
وقتی سخن از هشت سال دفاع مقدس می شود یعنی فصلی که شهدا سرود مردانه زیستن و مردانه رزمیدن و مردانه رفتن را به ما آموختن .
فصلی که “ما ” بجای ” من” معنا داشت .
در دوران هشت ساله دفاع مقدس با اولویت یافتن گرایشات جمع گرایانه در عرصه عمومی ، منافع فردگرایانه کمتر مجال بروز می یافتند . اینها از جمله درس های ارزشمند دوران دفاع مقدس است که شایسته نیست فراموش شود . با فراموش نشدن این آموزه هاست که انقلاب بدست نا اهلان و نامحرمان نمی افتد .
اگر آموزه ها و سرمایه های انسانی خدا باور دفاع مقدس فراموش شوند یقینا به بیراهه خواهیم رفت و شاهد رشد بی رویه نا اهلان و نامحرمان در جامعه و جا ماندن از قافله پیشرفت و توسعه خواهیم بود . رشد نا اهلان و نامحرمان و ناپاکان و دنیا طلبان یعنی رشد موریانه ها یعنی رشد یاس و ناامیدی در جامعه و هرگاه جامعه از امید و اصلاح و تفکر خدا باور تهی شد هر نام زیبای هم که بر آن باشد چیزی جز کاشتن و درو کردن باد نیست . یعنی در دایره حرکت نمودن و در جا زدن و به جلو نرفتن .
بیراهه رفتن یعنی فراموش نمودن اصول اولیه و اساسی انقلاب 57 ، فراموشی اسلام ناب محمدی (ص ) و مردم و جمهوریت . در فراموشی و کمرنگ شدن اصول است که دنیا طلب ها موفق می شوند با توجیهاتی عوام فریبانه مسیر راستی و درستی و رشد و تعالی جامعه و زندگی مردم را به انحراف بکشانند و تا جایی پیش بروند که حامیان اصلی مردم و جمهوری اسلامی را با ترفندهایی به حاشیه برانند و از صحنه بیرون نمایند .
خوی دنیا طلبی همچون موریانه همه چیز را در جامعه از بین می برد . دنیا طلبی فضای جامعه را مسموم می نماید کمترین آفت این فرهنگ، رشد رشوه خواری و مال اندوزی ، و به مذبح بردن راستی و درستی و اصلاح طلبی است .
آری جماعت دنیا طلب در طول تاریخ همواره مسیر جریانات ناب را همچون دوران طلایی پیامبر اسلام ( ص ) و علی بن ابی طالب ( ع ) به انحراف کشانیده اند و تا آنجایی پیش می روند که همه چیز را تباه می نمایند . همگان بخوبی می دانستند که امام حسین ( ع ) چه شخصیت بزرگی است اما در همان جامعه سر مبارک آن بزرگ مرد را بر سر نی نمودند و عزیزان او را به بدترین و درد آورترین شیوه به شهادت رساندند .
همه این جنایت ها از آن دوران تاکنون ریشه در خوی دنیا طلبی ، مال اندوزی و مرید پروی غیر خدایی دارد . و بچه های رزمنده ایران ، ارتشی ، بسیجی و سپاهی برای این جنگیدند و شهید شدند تا این گونه تفکر و فرهنگ یعنی خوی دنیا طلبی در جامعه الگو نباشد و هدف قرار نگیرد . نسل جدید لازم است بدانند که در دوران دفاع مقدس اثری از دروغ ، تهمت و غیبت نبود هرچه بود ایثار و مظلومیت بود .
مصیبت و درد و تعجب آنجاست که بعضا برخی که روزگاری حاضر بوده اند تا عزیزترین سرمایه شان یعنی جانشان را نثار دین و میهن نمایند نیز اکنون متاسفانه به گونه ای دیگر عمل می نمایند و کسانی که آب دهان بز را دلو دلو مینوشند در جامعه پر و بال می دهند .
در کشاکش روزمرگی زندگی باید مراقب بود تا این حقیقت فراموش و کم رنگ نگردد که جمهوری اسلامی و دفاع مقدس با اخلاص ، پاکی ، راستی و درستی پیوند دارد و ماندگار است نه با رفتارهای دنیاطلبانه ، ریاکارانه و مزورانه .
هر که از مدار پاک دستی ، راستی و درستی دور گردید نمی توان دیگر او را در دایره ارزشمند امام و انقلاب و شهدا و خدمت به مردم دانست .
نسل جدید بدانند که اصلی ترین هدف هشت سال تهاجم به ایران ایجاد مانع و عقب انداختن برنامه های توسعه ای و عدالت خواهانه انقلابیون و درگیر نمودن انرژی عظیم و سرشار و سازنده و با انگیزه آنان و به چالش کشیدن انقلاب مردمی ایران و رهبری آن در عرصه داخلی و بین المللی بوده است .
اگر تا دیروز دفاع از مستضعفین و کشور با حضور در جبهه های نبرد نظامی معنا می یافت ، امروزه خدمت به مستضعفین و حرکت در مسیر توسعه و سازندگی و حفظ مملکت با ایجاد وحدت و امید در جامعه با درک صحیح و واقعی از شرایط منطقه و توان محدود دولت به لحاظ مشکلات و شرایطی که ناخواسته و یا بواسطه بی تدبیری جماعتی که بر کشور تحمیل گردیده، به دور از دنیا طلبی و منفعت جوئی و پاک دستی و راستی و درستی امکان پذیر می باشد.
ضرورت دارد که بیش از پیش همچون دوران دفاع مقدس بدور از تعصبات سیاسی و جناحی به دولت در جهت اصلاح امور کشور و خدمت به مردم که مشکلات فراوانی از جمله بیکاری فرزندانشان دارند کمک کرد و به توصیه رهبری معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی عمل نمائیم . تا در برابر امام و شهدا شرمنده نگردیم و فراموش ننمائیم و به هوش باشیم که امروزمان به ارزانی و آسانی بدست نیامده است . هفته دفاع مقدس فرصتی است تا یاد امام(ره) و شهدا گرامی داشته و مجاهدت مردم عزیز بویژه خاندان معزز و مکرم شهداء ، جانبازان ، آزادگان و رزمندگان و جهادگران را بستاییم و ارج نهیم
نویسنده ” بهرام نکیسا*
*عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام