تحرک تازه لابی یهودیان علیه دیپلماسی هسته ای ایران
تحرک تازه لابی یهودیان علیه دیپلماسی هسته ای ایران

خط امام : محمدجواد ظریف همراه معاونانش از روز دوشنبه گذشته سفر به سه کشور اروپایی بلژیک، لوکزامبورگ و ایتالیا را آغاز کرده است مایکل مان، سخنگوی نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: گروه 1+5 مصمم است هر چه سریعتر به توافقی خوب با ایران دست پیدا کند قرار است یک هیأت اسرائیلی […]

خط امام : محمدجواد ظریف همراه معاونانش از روز دوشنبه گذشته سفر به سه کشور اروپایی بلژیک، لوکزامبورگ و ایتالیا را آغاز کرده است مایکل مان، سخنگوی نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: گروه 1+5 مصمم است هر چه سریعتر به توافقی خوب با ایران دست پیدا کند قرار است یک هیأت اسرائیلی هفته آینده برای دیدار با مقامات امریکایی و رایزنی در مورد مذاکرات هسته‌ای با ایران، به واشنگتن سفر کند

رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه بحث و بررسی درباره مذاکرات هسته‌ای، رایزنی‌های فشرده‌ای را در پایتخت‌های اروپایی از سر گرفته است. این در حالی است که همزمان لابی اسرائیل در امریکا (آیپک) تلاش خود را برای شکست مذاکرات پیش‌رو در نیویورک آغاز کرده است.
محمدجواد ظریف که همراه معاونانش از روز دوشنبه گذشته سفر به سه کشور اروپایی بلژیک، لوکزامبورگ و ایتالیا را آغاز کرده است پس از دیدار با «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل، در خصوص نحوه پیگیری ادامه مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 راهی ایتالیا شد تا با مقامات دیپلماتیک این کشور از جمله «فدریکا موگرینی» همتای ایتالیایی و مسئول آتی سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره موضوعات مختلفی چون روابط دوجانبه، مذاکرات هسته‌ای و تحولات منطقه‌ای گفت‌و‌گو کند.
موگرینی که چندی دیگر بر کرسی ریاست سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد نشست، همواره در جهت حل مسأله هسته‌ای ایران ابراز خوشبینی کرده و معتقد است پس از دستیابی به یک توافق نهایی، اوضاع در منطقه خاورمیانه نیز تغییر خواهد کرد. وی همچنین تأکید دارد که ایران می‌تواند نقشی مثبت در ثبات منطقه خاورمیانه ایفا کند. وی در نخستین اظهارات خود پس از انتخابش به عنوان جانشین اشتون نسبت به رسیدن به یک توافق جامع میان ایران و 1+5 در خصوص برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تا ماه نوامبر 2014 ابراز امیدواری کرده بود. ایتالیا در دوره فعالیت دولت یازدهم پیشگام در شروع روابط دوجانبه و سازنده اروپا با ایران بوده است. «اما بونینو» وزیر خارجه پیشین ایتالیا، نخستین وزیر خارجه یک کشور از قاره سبز و نخستین زن دیپلمات اروپایی بود که در آذرماه سال 1392 پس از آغاز به کار دولت تدبیر و امید به تهران آمد و در سفر دو روزه خود با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌و‌گو کرد. به گزارش ایران، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از سفر به ایتالیا، مهمان مقامات لوکزامبورگ بود و با ژان اسلبورن، وزیر خارجه این کشور درباره آخرین تحولات منطقه‌ای، بین‌المللی و زمینه‌ها و فرصت‌های همکاری دو کشور، بحث و بررسی کردند.
سفر معاونان ظریف به پاریس و پراگ
در سفری دیگر، سید عباس عراقچی به فرانسه رفت تا با نیکلاس دورویر، نماینده این کشور در مذاکرات هسته‌ای و سایر مقامات بلندپایه دیپلماتیک و همچنین نخست‌وزیر پیشین فرانسه دیدار و گفت‌و‌گو کند. این سفر در ادامه برنامه‌هایی است که تیم مذاکره‌کننده کشورمان برای رایزنی‌های دوجانبه با اعضای شش کشور 1+5 در نظر گرفته است. معاون وزارت خارجه کشورمان در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «فرانس 24» با ابراز خوشبینی به امضای توافق نهایی میان ایران و اعضای 1+5، تحریم‌های جدید امریکا را خلاف روح موافقتنامه ژنو دانست و گفت: ما تلاش می‌کنیم توافقنامه ژنو در حد یک توافقنامه بالقوه باقی نماند.
در همین حال «مجید تخت روانچی» معاون اروپا و امریکای وزیر امور خارجه که به همراه ظریف به بروکسل برای دیدار کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سفر کرده بود، پس از بروکسل راهی پراگ شد و با مقامات اقتصادی و سیاسی این کشور اروپای مرکزی دیدار و گفت‌و‌گو کرد. دیدار با وزیر امور خارجه جمهوری چک، معاون رئیس مجلس و همچنین نشست با اعضای اتاق بازرگانی این کشور از جمله برنامه‌های معاون وزیر خارجه در سفر به جمهوری چک بود.
1+5 برای توافق با ایران مصمم است
مایکل مان، سخنگوی نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: گروه 1+5 مصمم است هر چه سریعتر به توافقی خوب با ایران دست پیدا کند.
به گزارش ایسنا، سخنگوی کاترین اشتون، رئیس تیم مذاکره‌کننده 1+5 با ایران، در گفت‌وگو با شبکه پرس‌ تی‌وی درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت: روشن است که ما نتوانستیم تا بیستم ژوئیه به توافق جامع دست پیدا کنیم اما توانستیم برنامه اقدام مشترک را تمدید کنیم. وی ادامه داد: از این رو از طرف ما، یعنی گروه سه کشور اروپایی به علاوه سه کشور غیراروپایی، مصمم هستیم هر چه سریعتر به توافقی خوب با ایران برسیم. سخنگوی اشتون تأکید کرد: ما بر این باوریم این توافق هم برای جهان و هم برای ما و هم برای ایران مهم است.
لابی‌های صهیونیستی در امریکا
همزمان با مذاکرات فشرده مقامات دیپلماتیک کشورمان در پایتخت کشورهای اروپایی لابی صهیونیستی آیپک در امریکا (کمیته امور عمومی امریکا – اسرائیل) نیز تلاش خود برای مقابله با دیپلماسی هسته‌ای ایران را تشدید کرده است. آیپک که برای تضعیف مذاکرات هسته‌ای از هیچ تلاشی دریغ نکرده است، تلاش دارد از آشکار شدن مخالفت و رویارویی خود با دیپلماسی ایران جلوگیری کند و بر همین اساس تلاش دارد تا با تصویب تحریم‌های جدید توافق اولیه ایران و گروه 1+5 را با مشکل مواجه سازند. لابی آیپک و هم‌پیمانان نزدیک آن در کنگره امریکا گرچه بارها تأکید کرده‌اند که تنها راه جلوگیری از ایران هسته‌ای حمله به این کشور است با این حال اکنون به دلیل مذموم بودن افکار جنگ طلبانه در میان افکار عمومی از تکرار این گزاره اجتناب می‌کنند و صرفاً با تلاش برای تشدید تحریم‌ها سعی در پیگیری اهداف خود دارند.
بنا بر گزارش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» قرار است یک هیأت اسرائیلی هفته آینده برای دیدار با مقامات امریکایی و رایزنی در مورد مذاکرات هسته‌ای با ایران، به واشنگتن سفر کند. این هیأت اسرائیلی را «یوال اشتاینیتز» وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی که شخصاً مسئولیت بررسی پرونده هسته‌ای ایران در کابینه اسرائیل را بر عهده دارد، رهبری می‌کند. آنها در این سفر، با «ویلیام برنز» و «وندی شرمن» نمایندگان ارشد امریکا در مذاکرات هسته‌ای، دیدار می‌کنند.
بنابر این گزارش، بخشی از این نشست به تبادل ارزیابی‌های اطلاعاتی طرفین از روند پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران و اینکه ایران تا چه حد ممکن از در مذاکرات از خود انعطاف‌پذیری نشان دهد، اختصاص می‌یابد.
«هاآرتص» به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی نوشت: «تل آویو نگران است که برخی از اعضای 1+5 با هدف پایان دادن به بن‌بست در مذاکرات هسته‌ای، «طرح‌های مبتکرانه ای» ارائه کند، که امتیازات گسترده‌ای به ایران داده و به تهران اجازه دهد که ظرفیت غنی‌سازی قابل توجهی را حفظ کند». وی که خواسته نامش فاش نشود، گفته است: «قدرت‌های جهانی تا الان موضع قاطعی داشته‌اند، اما ممکن است این موضع در تلاش برای جلوگیری از شکست مذاکرات، تغییر کند.»

ایران